Transport Bogota

Autobuzele si tramvaiele in Bogota

Exista atat autobuze, cat si colectivos – tramvaie, care conecteaza terminalul orasului de centrul acestuia, insa cursele nu sunt regulate si, in orele de varf, o astfel de calatorie poate dura chiar si o ora jumatate.

De asemenea, sunt disponibile si asa numitele busetas, care traverseaza orasul dintr-o parte in alta. Ele nu au statii si trebuiesc oprite printr-un semn al mainii, actiune necesara si in cazul in care doriti sa coborati. Ca si expresie uzuala, pentru „Opriti aici, va rog”, se foloseste „Por acá, por favor”. Preturile variaza intre 30 si 50 de centi, in functie de compania de transport pe care o alegeti.

Taxiurile in Bogota

O calatorie de la terminalul Bogotei si pana in centrul acestuia costa aproximativ 4 dolari, fiind, de altfel, si cea mai rapida metoda de a calatori. Taxiurile din acest oras au culoarea galbena, toate avand, de obicei, aparate, pe care soferii le folosesc, in mod normal. O calatorie de aproximativ 10 kilometri, cu taxiul, in Bogota, costa tot 4 dolari, iar cele spre aeroport percep o taxa suplimentara, de 1.25 dolari.

Bogota