Ghid turistic Bucaramanga

Recomandat pentru: parcuri, biserici, istorie, parc de distractie, gastronomie

Despre Bucaramanga

Bucaramanga este un oras de marime medie, in care locuiesc aproximativ 1 milion de oameni. Port major al Zolumbiei de Nord Est, acesta a jucat, de-a lungul timpului, un rol semnificativ in ceea ce priveste relatiile economice dintre aceasta tara si Venezuela. Desi nu este un punct de atractie turistica de o importanta deosebita, Bucaramanga are, si el, obiectivele sale destul de placute si interesante, in mare parte reprezentate de catre partile antice si peisaje frumoase.

Majoritatea celor care locuiesc in acest oras vorbesc doar spaniola, astfel incat, probabil, fara a avea cunostinte minime ale acestei limbi sau extraordinare abilitati de a te face inteles prin semne, vei intampina dificultati in aflarea unor informatii necesare.

Exista suficiente locuri de vizitat in Bucaramanga, incepand din partea de Est a orasului, din Cucuta, unde puteti gasi niste balcoane, din care sa admirati frumoasa panorama a acestui oras. In centrul lui, ca in oricare alt oras al lumii, este destul de aglomerat, in special in orele de varf din timpul saptamanii si in zilele de weekend, insa, in ciuda acestui fapt, tot va puteti bucura de unele privelisti deosebite, in special din punctul de vedere al arhitecturii. Tot de aici, se pot cumpara si haine de calitate si incaltaminte, din nenumaratele magazine.

In partea de Sud a orasului, puteti gasi un numar mare de cluburi si restaurante, dar si locuri unde puteti practica diferite sporturi, precum inot, golf sau forbal, fiind un loc preferat de catre tinerii din Bucaramanga.

In general, cele mai populare zone din Bucaramanga sunt cele din Cabecera, acesta fiind locul cu cele mai moderne cladiri, care gazduieste multe oportunitati de distractie, mall-uri, magazine mici, restaurante si cinematografe.

Daca va aflati in vizita in Bucamaranga, nu exitati sa treceti s prin orasul colonial Giron, sa vedeti Panachi – Parcul National Chicamocha, Mesa de Los Santos, sa luati cursuri de paragliding sau sa practicati sporturile extreme, precum kayak, acesta fiind un loc foarte popular pentru iubitorii lor.

Daca doriti sa incercati preparatele traditionale ale acestui oras, recomandarea noastra merge spre Cabro, un preparat facut din carne de capra, Mute, o supa specific columbiana, foarte gustoasa, de altfel, Fritanga, un asortiment din diferite topuri de sosuri, cartofi si carne, dar si Hormigas Culonas, care nu mai poate fi gasit nicaieri in Columbia, in afara acestui loc.

Unele dintre cele mai populare locuri in care puteti sa mancati, in Bucamaranga, sunt: Desayunadero Tony, Desayunadero El Viejo Chiflas, Restaruante La Puerta del Sol, Desayunadero El Viejo Chiflas, Zirus Pizza – desi, ideal ar fi sa incercati cat mai multe dintre preparatele traditionale si Restaurante Shanghai.

Bucaramanga