Ghid turistic Buenaventura

Recomandat pentru: plaja, observarea balenelor, istorie, rezervatie naturala, ecoturism

Despre Buenaventura

Situat in Valle del Cauca, Buenaventura are o populatie de doar 324.000 de locuitori, cei mai multi locuind in zona Insulei Cascajal. Orasul are o dimensiune impresionanta, fiind, adeseori, comparat cu partea metropolitana din Los Angeles, insa mare parte a teritoriului sau este unul rural, compus din sate mici, imprastiate pe alocuri. Localizat la poalele muntilor Anzi, acesta este unul dintre cele mai ploioase orase ale lumii.

Puteti ajunge aici fie folosind autobuzul, fie vaporul, existand curse regulate de la Cali, o data la 4 ore. De asemenea, exista si o legatura spre Bogota, care pleaca la 7 dimineata, dar si 7 seara, si spre partea de Nord a Columbiei, spre Buga.

Nu sunt foarte multe de facut in acest orasel insa, daca va aflati aici ca si turist, aveti posibilitatea de a vizita multe dintre orasele din imprejurimi, folosind vasele care navigheaza de-a lungul coastei Pacificului. Din Iulie si pana in Octombrie, este sezonul de imperechere al balenelor, astfel incat puteti admira un spectacol rar si destul de placut.

In ceea ce priveste gastronomia, exista, chiar si in acest loc, cateva recomandari. Este neaparat sa degustati apa de cocos, o bautura specifica, si sa cumparati fructul numit Chontaduro. Restaurantele cele mai populare sunt Lenos y Mariscos si La Casa.

Daca trebuie sa stati mai mult de o zi in Buenaventura, recomandarea noastra, in ceea ce priveste locurile de cazare, se indreapta spre spre hotelurile de pe Calle 1, unde se afla cateva astfel de locuri destul de decente si sigure. De asemenea, tot aici veti putea admira si parcul, pe partea cealalta a acestuia aflandu-se cele doua restaurante recomandate. O alta zona in care puteti gasi cazare ieftina se gaseste langa statia de autobuz.

Totusi, exista cateva precautii care sunt binevenite, atunci cand va aflati in Buenaventura. Acest oras este destul de notoriu in ceea ce priveste istoricul sau de violenta, trafic de droguri si grupuri paramilitare. Mai mult, in ultimii ani, numarul actelor infractionale, incluzand crimele, s-a dublat. Rata criminalitatii din Buenaventura este de 24 de ori mai mare decat cea din New York! Acesta este si motivul pentru care, in aceasta micuta asezare, se afla trupe speciale marine, care au drept misiune, din partea guvernului columbian, apararea zonei. De aceea, este necesar sa fiti foarte precauti, in ciuda aspectului aparent linistit al acestui oras si, daca este cu putinta, sa mergeti cat mai putin neinsotit pe strazile acestuia.

In ciuda acestui aspect, insa, exista si motive pentru care turistii aleg sa treaca prin Buenaventura, principalele fiind reprezentate de catre statiunile din apropiere – Ladrilleros si Juanchaco. Aflate la Nordul Buenaventurei, aceste doua mici orasele sunt foarte interesante de vizitat si sunt, adeseori, preferate de catre turistii amatori de drumetii si petrecerea timpului in natura. In apele Bahia Malaga, se pot admira unele dintre cele mai frumoase spectacole ale balenelor, in special in sezonul de imperechere, din Iulie si pana tarziu in Septembrie.

Buenaventura