Informatii utile Columbia

Date generale


Capitala: Bogot
Moneda: Peso columbian (COP)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -05:00
Religie: Crestini (92.5%), Alte religii (7.5%)

Columbia este recunoscuta pentru


relaxare
istorie
cultura
gastronomie
plaja
biserici
parcuri

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Columbia

Cel mai bun moment pentru a vizita Columbia este in sezonul uscat, intre Decembrie si Martie sau intre Iulie si August. Aceste anotimp este indicat, in mod particular, daca va plac drumetiile in natura. In acest anotimp au loc, de asemenea, unele dintre cele mai importante evenimente din aceasta tara.

Temperaturi medii lunare in Columbia

Perioadele de sarbatoare din Columbia sunt, de asemenea, foarte cautate de catre turisti. Exista 3 astfel de perioade: de la sfarsitul lui Decembrie si pana la mijlocul lui Ianuarie, in timpul Semana Santa (Saptamana Sfanta, in Martie sau Aprilie) si de la mijlocul lui Iunie pana la mijlocul lui Iulie.

Gastronomia in Columbia

Bucatatria columbiana variaza in functie de regiune si are influente spaniole, indigene, africane, arabe si asiatice. Cafeaua columbiana este una dintre cele mai bune din lume, astfel incat trebuie sa incercati cel putin o cana, chiar daca nu sunteti un fan al acestei licori. Columbia este, de asemenea, locul de bastina al unor fructe ce rar pot fi gasite in alta parte, precum zapote, nispero, lulo, fructul pasiunii, borojo, curuba, mamoncillo, guanabana, guava sau mango.

Viza turistica pentru Columbia

Cetatenii romani au dreptul de a intra in Columbia fara a avea nevoie de viza, insa doar indeplinind anumite conditii. Principalele doua sunt prezenta unui pasaport valid si un bilet de calatorie dus – intors. Se permite o durata de sedere de doar 90 de zile, insa aceasta se poate prelungi printr-o vizita la Dirección de Extranjería.