Ghid turistic Manizales

Recomandat pentru: izvoare termale, vulcan, natura, parcuri, biserici, peisaje, relaxare

Despre Manizales

Situat in centrul Columbiei, Manizales este capitala departamentului Caldas, fiind localizat intr-una dintre cele mai cunoscute zone in care traiesc cultivatorii de cafea, langa vulcanii Ruiz si Nevado. In prezent, acesta este centrul principal al productiei de cafea columbiana, dar si un centru educational de o importanta foarte mare.

Pentru a ajunge in Manizelas, cea mai indicata metoda – ca de altfel pentru toate orasele din Columbia, este sa luati un avion pana la aceasta destinatie, orasul fiind deservit de aeroportul domestic La Nubia, care se afla la doar 10 minute distanta de mers cu masina de centru. O cursa de taxi de la aeroport si pana in centru costa doar 5 dolari si dureaza aproximativ 20 de minute.

Sunt multe lucruri pe care le puteti vedea in Manizelas. Fiind un centru universitar foarte frumos, faimos in Columbia, mai mult de un sfert dintre locuitorii sai sunt studenti care invata la una dintre nenumaratele universitati publice sau private de aici. asadar, studentii pot fi vazuti pretutindeni, fie mergand pe una dintre strazile obisnuite pentru tineret, Parallela si Santander, sau stand in cafenelele localizate pe ultima dintre aceste strazi.

Acest aspect a adus orasului un aer cu adevarat european si clima ajuta, si ea, la aceasta imagine generala. In lunile de iarna, ploua foarte mult, iar in timpul verii zilele sunt calduroase. Aerul este intotdeauna curat, aceasta calitate depinzand, totusi, de partea orasului pe care o vizitati.

Orasul Manizelas este faimos ca fiind singurul oras al lumii care are 8 micro-climate separate, depinzand la ce altitudine va aflati. De exemplu, este posibil ca doar in 10 minute sa treceti de la o zona care este rece si cetoasa la una calda si foarte placuta, asa cum este La Linda. Avand o istorie de doar 150 de ani, acest oras a fost fondat de catre locuitorii din Medellin, in scopul de a creste arbori de cafea, tocmai datorita acestui aspect.

Unul dintre cele mai frumoase parcuri din Manizelas este Los Colonializadores', din care se poate vedea si o panorama superba a orasului, la 360 de grade, si a vailor din jurul lui. Un alt parc interesant este Los Yarumos, o asezare ecologica, numita dupa o specie de copac mare. Si de aici se poate vedea orasul, dar si muntii si vulcanul din apropiere. Exista foarte multe trasee montane spre aceasta zona, langa care veti gasi si o sala pentru patinaj pe gheata. Langa aceasta, exista un numar de sali de conferinta si restaurante.

Orasul are doua piete principale, Plaza Caldas si Plaza Bolivar, unde localnicii obisnuiesc sa mearga impreuna cu prietenii, in special dupa-amiaza si seara. In piata Bolivar puteti vedea Primaria si cladirea in care este gazduita Administratia departamentului Caldas. In partea cealalta a acestei piete se afla frumoasa Catedrala din Manizelas, construita de catre locuitorii acestui oras. Este o constructie masiva si atent elaborata, care impresioneaza prin detaliile accentuate, precum ferestrele foarte mari. Aceasta se afla pe locul 3 in topul celor mai mari catedrale din America de Sud.

Puteti vizita o serie de muzee, precum cel natural, de Arta sau de Arheologie, in apropierea Universitatii Caldas. Aici se afla, de asemenea, si o gradina botanica.

Manizales