Ghid turistic Melgar

Despre Melgar

Popular printre cei din Bogota, locuitorii capitalei alegand sa vina aici in concedii foarte des, Melgar se afla in departamentul Tolima. Situat in valea raului Sumapaz, acesta se invecineaza cu departamanetul Cundinamarca si orasele Icononozao, Cunday si Carmen de Apicala.

Mai este cunoscut si sub numele de „Orasul celor o mie de piscine”, dar si ca baza militara importanta pentru Columbia, numita Baza Aeriana Tolemaida. In fapt, in acest oras se afla mai mult de 5.000 de piscine, in total, fapt ce l-a transformat intr-un indragit resort, numai bun de vizitat in weekend-uri, pentru a scapa de caldura si agitatia din Capitala. De aceea, nu veti intampina nici o problema in a gasi cazare in Melgar, indiferent de bugetul de care dispuneti sau de preferintele pe care le aveti, deoarece aici exista o multitudine de hoteluri.

Aici are loc, in fiecare an, Festivalul San Pedro, in luna Iunie, in timpul caruia au loc un numar mare de expozitii si festivitati culturale, incluzand spectacole de dans, concerte, expozitii de arta si multe altele. Daca va aflati in Melgar in aceasta perioada, incercati sa nu ratati evenimentul, deoarece el este unul nu doar distractiv si plin de lucruri pe care le puteti invata, dar si foarte bine organizat si un simbol al orasului.

Daca nu stiti ce ar trebui sa vizitati in Melgar, atunci cu siguranta principalele obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratati sunt Aventura Extrema – o gradina zoologica foarte frumoasa, Ciudad Reptilia – o expozitie de reptile unde puteti admira crocodili si El Gaitero, un parc in care va veti relaxa, cu siguranta.

Melgarul – locul de relaxare al celor din Bogota – are o temperatura medie de 26 de grade Celsius. Este situat la o altitudine de 323 de metri, ceea ce inseamna ca natura este destul de darnica, in ceea ce priveste peisajele.

In apropiere de Melgar se afla Piscilago, un loc destinat distractiei, in care veti gasi – desigur – multe piscine, o gradina zoologica, rampe sportive si atractii mecanice. In raul Sumapaz este possibil sa practicati inotul, iar in munti paragliding, sau pur si simplu sa vizitati niste pesteri sis a va bucurati de apele termale.

In concluzie, Melgar este un oras ce merita atentia tuturor vizitatorilor din Columbia, care doresc sa se relaxeze intr-o statiune, fara a intampina problemele care pot aparea in restul tarii.

Melgar