Ghid turistic Pasto

Recomandat pentru: biserici, istorie, vulcan, cultura, catedrala, shopping, gastronomie

Despre Pasto

Pasto, capitala departamentului Narino, stiuta, in mod oficial, ca San Juan de Pasto, este un oras care se afla Sud Vestul Columbiei. Cu o populatie de aproximativ 400.000 de locuitori, orasul Pasto se afla la o altitudine de 2.527 de metri, langa craterul vulcanului Galeras.

Pasto a fost fondat in anul 1537 de catre Imperiul Spaniol, iar denumirea acestuia a fost data dupa modul in care erau numiti locuitorii indigeni din aceasta zona, „Pastos”. Acesta a fost, si este, in continuare, unul dintre cele mai importante oras din punct de vedere religios si cultural din Columbia.

Din punct de vedere economic, principala ocupatia al celor din Pasto este comertul si, cu o importanta imediat urmatoare, micro-intreprinderile. Din cauza distantei mari de alte orase, de exemplu la 18 ore de Bogota, capitala Columbiei, Pasto a fost izolat pe o perioada lunga de timp dupa proclamarea independentei. Cu toate acestea, dezvoltarea transportului aerian si a autostrazilor a dus la o crestere importanta, din punct de vedere economic, a turismului. Totusi, aeroportul din Pasto este unul intern, ceea ce inseamna ca, pentru a ajunge aici prin aceasta cale, trebuie sa luati un avion dintr-unul dintre orasele din Columbia.

Temperatura in acest loc nu scade, aproape niciodata, sub 10 grade Celsius, minima absoluta fiind cea de 0 grade Celsius, iar media anuala de 19 grade.

Desigur, acest oras este destul de dezvoltat din punct de vedere economic, veti gasi restaurante, banci, schimburi valutare si tot ce va doriti pe toata suprafata lui. Pe langa privelistile pitoresti pe care le veti putea observa din orice punct al orasului Pasto, puteti vizita vulcanul Galeras, acesta oferind unele dintre cele mai superbe imagini de ansamble ale unui oras.

Pentru cei care doresc sa viziteze acest loc pentru a ii admira cultura, se pot duce la Biserica San Juan Bautista, o constructie superba din secolul al XVIII-lea, sau Biserica „Our Lady of Mercy”, San Felipe sau San Sebastian, construite in acelasi secol. Mai mult decat atat, daca doriti un moment de relaxare si de meditare, puteti vizita lacul vulcanic Guamuez, aflat la doar 27 de kilometri de orasul Pasto.

Pasto