Ghid turistic Pereira

Recomandat pentru: gradina zoologica, istorie, ecoturism, parcuri, gastronomie, peisaje

Despre Pereira

Orasul capitala din departamentul Risaralda este Pereira. Acesta gazduieste aproximativ 567.000 de locuitori si se afla in partea Centrala a Columbiei.

In jurul anului 1540, spaniolii au pus stapanirea pe aceste meleaguri si au construit baza orasului pe care il vedem in ziua de azi. Inainte de acestia, aici au locuit indigenii Quimbaya, acestia fiind cunoscuti, mai ales, pentru operele de arte pe care le faceau din aur.

Pereira era dorit de catre spanioli si, mai tarziu, de alte natii care doreau sa cucereasca Columbia, pentru pozitia sa strategica, vremea buna (minima absoluta a fost de 10 grade Celsius) si fertilitatea pamantului. In Pereira s-a aflat, pentru o perioada lunga de timp, printre primii producatori de cafea din America de Sud. Chiar si in ziua de azi, aceasta industrie inca poarta o importanta foarte mare pentru Pereira, existand chiar si o zona numita „Axa Cafelei”, aici gasindu-se absolut orice are legatura cu legendara planta.

Din punct de vedere economic, industria cafelei este, fara indoiala, cea mai importanta. Aceasta este urmata de agricultura (peste 35 de tipuri), deoarece aici se cultiva foarte multe tipuri de legume, pamantul fiind foarte prielnic pentru aceste.

De asemenea, in ultimul timp, in Pereira s-a construit, datorita dezvoltarii economice, 4 magazine Carrefour, cateva de MacDonalds, dar si o zona cu multe cinematografe. Aflandu-se la o altitudine de 1.411 metri, dezvoltarea economica a fost destul de grea, dar, pentru a satisface si a mari numarul de turisti care vin sa vizitezi acest loc, cei care conduc orasul au facut-o posibila.

Daca doriti sa vizitati acest loc, puteti merge la Gradina Zoologica Metacana, aici putand observa o varietate de specii de animale in habitatul lor natural, aceasta fiind intinsa pe 17 hectare. Aici, aveti la dispozitie un tren care circula pe toata suprafata parcului. Mai mult decat atat, puteti vizita Lacul Otun, Lacul Santa Isabel sau Universitatea Tehnologica din Pereira, aici gasind un planetariu si o gradina botanica, ambele oferind o experienta de neuitat intr-unul dintre cele mai frumoase orase din Columbia.

Asadar, fie ca doriti sa vizitati locuri publice, cum ar fi Plaza de Bolivar – centrul istoric al orasului, fie unul dintre muzeele din Pereira, cu siguranta, experienta pe care o veti avea aici nu va va dezamagi.

Pereira