Ghid turistic Popayan

Recomandat pentru: istorie, biserici, vulcan, arhitectura, izvoare termale, centrul istoric, muzee

Despre Popayan

Capitala departamentului Cauca este orasul Popayan. Acesta are o populatie de aproximativ 265.000 de locuitori si se afla la o altitudine de 1760 de metri.

Popayan este recunoscut datorita conservarii arhitecturale ale cladirilor ce dateaza inca din secolul al XVI-lea, cand Spania a colonizat aceasta parte a Americii de Sud. Majoritatea dintre ele au culori distincte, fiecare reprezentand un imperiu colonial diferit.

Pe langa acestea, exista, totodata, foarte multe biserici in Popayan. Printre cele mai importante amintim urmatoarele: San Agustin, Santo Domingo, San Francisco, Belen, San Jose, Catedrala Nuestro Senora de la Asuncion si Catedrala Crown of the Andes, aceasta din urma fiind cea mai importanta dintre toate, fiind construita in secolul al XVI-lea.

In Popayan se gaseste una dintre cele mai vechi universitati din Columbia si America de Sud, Universitatea Cauca. In apropierea acestei universitati se afla Parcul National si Natural Purace, un loc care va va taia, pur si simplu, respiratia, datorita raurilor, cascadelor si a vulcanului care poarta acelasi nume cu parcul.

Unesco a denumit Popayan ca cel mai important oras din America din punct de vedere culinar, deoarece, aici, se pastreaza dintr-o generatie in alta, retete inedite, pe care doar locuitorii le stiu.

Centrul istoric al orasului Popayan este recunoscut a fi unul dintre cele mai frumoase si cele mai bine conservate din Columbia, dar si din America de Sud. Cladirile din aceasta zona au fost conservate perfect, pentru mai bine de 4 secole, in care au avut loc razboaie, cutremure si alte lucruri ce puteau deteriora constructiile. Cu toate acestea, cladirile care au fost, totusi, distruse, cum ar fi din cauza marelui cutremur din anul 1983, au fost reconsolidate sau reconstruite, aratand la fel ca in trecut.

Unul dintre obiectivele cele mai importante diin Popayan este reprezentat de El Morro de Tulcan. Acesta este cel mai important sit arheologic din Popayan, aici fiind descoperita baza unei piramide vechi de cateva mii de ani. Un alt punct turistic important este Parcul Caldas, acesta fiind construit in anul 1537, el fiind folosit, in anul 1538, ca o capcana, unde Jorge Robledo y Alvaro Oyron a fost decapitat. Aceasta capcana a fost lasata in mijlocul parcului pana in anul 1766, cand a fost inlocuita cu o fantana arteziana.

Principalul simbol al orasului este reprezentat de Turnul cu Ceas. Acesta a fost construit in anul 1737, folosind 96 de mii caramizi.

Asadar, nu ezita sa vizitezi orasul universitar Popayan, acesta fiind unul dintre cele mai frumoase si deosebite din intreaga tara.

Popayan