Ghid turistic Santa Marta

Recomandat pentru: plaja, istorie, acvariu, ecoturism, parcuri, relaxare, gastronomie

Despre Santa Marta

Una dintre cele mai vizitate orase de coasta din Marea Caraibilor este Santa Marta. Aceasta se afla in golful cu acelasi nume si dispune de o varietate geografica impresionanta. Aici se gasesc cei mai inalt munti din Columbia, dar si unele dintre cele mai frumoase peisaje, datorita Marii Caraibilor.

Santa Marta este recunoscut a fi unul dintre cele mai vizitate orase de coasta din America de Sud, reprezentand un adevarat centru turistic, istoric si cultural. Orasul a fost fondat pe data de 29 iulie, in anul 1525, de catre spanioli. Acestia au pus stapanire pe aceste meleaguri datorita vremii favorabile, aici putandu-se creste aproape orice tip de legume sau fructe. Dominatia Imperiului Spaniol a continuat pana in anul 1820, cand cei din Santa Marta s-au rascolit asupra lor, castigand batalia dupa un razboi crancen.

Cu toate acestea, din cauza unui cutremur, care a avut loc in anul 1834, orasul a fost distrus aproape in totalitate. Cu toate acestea, Santa Marta a inceput sa isi revina, datorita pozitiei sale pe harta, devenind importatorul cel mai important al Columbiei in anul 1872. Acesta a devenit, de asemenea, in scurt timp, unul dintre cei mai importanti exportatori.

In jurul anului 1950, s-a limitat, intr-o oarecare, exportul, datorita unei productii slabe a acestui fruct. Astfel, s-au construit multe hoteluri, restaurante si alte facilitati pentru turisti, pentru a putea dezvolta aceasta arie, de pe care economia sa poata profita. Cu toate acestea, s-ar marit considerabil exportul de carbune, de la 2.3 milioane de tone la aproximativ 28 de milioane de tone. Astfel, economia, spre sfarsitul secolului al XXI-lea, se baza in proportie de 51% pe exportul de carbuni.

Clima care se regaseste in acest oras este una tropicala, in care temperaturile oscileaza intre 27 si 35 de grade Celsius. Din aceasta pricina, Santa Marta este un oras ce poate fi vizitat in orice perioada a anului, avand un enorm potential turistic.

Pentru a putea ajunge in acest oras, puteti calatori direct cu avionul, aeroportul din Santa Marta fiind unul international. Situat la doar 16 kilometri de oras, aici aterizeaza avioane ce vin din tarile de coasta ale Europei.

In interiorul orasului, transportul in comun este foarte dezvoltat, pentru a permite turistilor cele mai bune conditii posibile. Mai mult decat atat, toti taximetristii sub obligati, prin lege, sa aiba afisate preturi estimative catre orice locatie importanta din Santa Marta, pentru ca, astfel, sa poata evita pe cei care vor sa va insele. Totusi, una dintre cele mai sigure si eficiente metode de a calatori in Columbia este reprezentata de industria feroviara.

In ziua de azi, economia se bazeaza, in proportie de 95%, pe turism, comert, activitatile din port, agricultura si pescuit. Aici se produc, in special, banane, cafea, cacao, fructe si cassava, cu o cantitate estimativa de 16.000 de tone anual.

Un motiv pentru care Santa Marta este vizitat de foarte multi turisti este acela ca plajele, multe dintre cladirile din oras si o mare parte din natura sunt prezervate. Un simbol al orasului este plaja The Rodadero, fiind cea mai vizitata dintre toate. Mai mult decat atat, unul dintre cele mai importante parcuri naturale din Columbia este Tayrona Park.

Santa Marta gazduieste cel mai inalt munte de coasta din lume, poalele lui oferind o imagine superba, ca si cum o mana gigant intra in Marea Caraibilor. Totusi, cei care doresc sa aiba momente de relaxare si meditare, pot sta pe una dintre plajele acestui oras, fiecare dintre ele oferind imagini cu totul si cu totul deosebite. In aceasta privinta, mai puteti vizita Quebrada Valencia, acesta reprezentand un sir de cascade de altitudine mare, care curg intr-o armonie ce nu poate fi descrisa in cuvinte.

Daca doriti sa profitati de cultura si istoria pe care o are de oferit acest oras, puteti vizita Quinta de San Pedro Alejandrino, un exemplu arhitectural inediat, ce a fost construit in anul 1608. O alta cladire superba este Catedrala Santa Marta, aceasta fiind construita in anul 1765. Alte cladiri superbe ce trebuiesc vizitate sunt: San Juan Nepomuceno Cloister, Cloister San Juan de Dios, Custom House si Madame Agustine House.

Datorita aspectelor de mai sus, Santa Marta ofera o varietate mare cu privire la scopul turistic, putand fie vizita una dintre cladirile foarte vechi, fie relaxa intr-una dintre plaje sau admira natura in adevarata ei splendoare.

Santa Marta