Transport Columbia

Vasele de croaziera in Columbia

Avand nu mai putin de 3000 de kilometri de coasta, una dintre optiunile de transport din Columbia este reprezentata de vasele care pleaca din diferite orase. Puteti opta pentru cele dedicate turismului sau cele de transport marfa, care, uneori, iau si calatori, deoarece aveti nenumarate optiuni, in acest sens.

Autocarele in Columbia

Acestea reprezinta principala modalitate de transport din Columbia, din cauza faptului ca trenul nu ofera acces in majoritatea punctelor. Din acest motiv, sistemul este foarte bine pus la punct, existand linii care duc si pana in cele mai indepartate satuce. Pentru a calatori dintr-un oras in altul, uitati-va dupa asa numitele terminal de pasajeros.

Transportul auto in Columbia

Din pacate, Columbia nu se apropie, nici pe departe, de locul ideal prin care sa te plimbi cu masina. Principala problema este securitatea, hotii fiind, adeseori, pasionati de autovehiculele de orice tip. Mai mult, drumurile pot fi nesigure datorita luptelor de guerilla, trupelor paramilitare sau a infractorilor obisnuiti. In timp ce, in autobuz, poti trece nestingherit prin locurile periculoase, o masina simpla nu va trece neobservata. In orase, traficul este infernal, iar manierele soferilor sunt aproape inexistente.

Metroul in Columbia

Sistemul de metro exista doar in Medellin. In capitala s-a dorit construirea unui astfel de sisem, s-a si lucrat, timp de 30 de ani, la planuirea lui, insa autoritatile au decis ca aceasta este doar o pierdere de timp si s-au reorientat spre imbunatatirea sistemului de autobuze.

Transportul aerian in Columbia

Aceasta este cea mai rapida si mai sigura metoda de a te deplasa prin Columbia. Pentru unele destinatii, chiar, precum Leticia, ea este si singura optiune. Companiile aeriene care executa zboruri nationale sunt SAM, Avianca, Satena si Aero Republica.