Ghid turistic Tumaco

Recomandat pentru: -

Despre Tumaco

Tumaco este un oras port ce apartine departamentului Narino, cu o populatie de aproximativ 100.000 de locuitori. Un aspect interesant al acestui oras este acela ca locuitorii sunt, in marea majoritate, columbieni de origine africana. Acesta se afla in partea de Sud Vest a Columbiei si este unul dintre principalii componenti ai organizatiei „Coalitia Americanilor Latini si a Oraselor Caraibiene care lupta impotriva rasismului”.

Acest oras a fost afectat, intr-o masura foarte mare, de catre conflictul armat din Columbia, incepand cu anul 2011. Din cauza acestui lucru, multi turisti evita acest oras, dar si din cauza ca, in anul 2011, au murit 4 soldati datorita unui atac. Mai mult decat atat, in acelasi an, in luna Septembrie, un politician si alte 6 persoane au fost omorate in inima orasului Tumaco. Pe langa aceasta, un alt politician a fost rapit in aceeasi zi.

Nu exista prea multe informatii cu privire la trecutul acestui oras, doar ca au fost gasite, de-a lungul timpului, diverse artefacte, printre care si o statueta Pre-Columbiana din aur, numita Tolita-Tumaco.

Daca, totusi, doriti sa vizitati acest oras, nu dispuneti de prea multe obiective turistice. Cu toate acestea, imaginile pe care le veti vedea va vor lasa inmarmurit, deoarece este stiut faptul ca Tumaco ofera cea mai deosebita imagine de ansamblu a unui oras. Mai mult decat atat, plajele tipice ale Marii Caraibilor, cu apa clara si calma, reprezinta un prilej de relaxare pentru toate persoanele care pasesc pe aceste meleaguri.

Tumaco