Ghid turistic Tunja

Recomandat pentru: istorie, biserici, cultura, arhitectura, monumente, centrul istoric, relaxare

Despre Tunja

Tunja este capitala departamentului Boyaca, care se afla la doar 139 de kilometri de capitala Bogota, cu o populatie de aproximativ 178.000 de locuitori. Orasul a fost fondat in anul 1539 de catre capitanul spaniol Gonzalo Suarez Rendon.

Primele informatii cu privire la istorie au legatura cu era Pre-Columbiana, acum aproximativ 6.375 de ani. Au fost gasite oase si, in general, schelete umane, care dateaza din aceasta era.

In ziua de azi, Tunja este un oras universitar important din Columbia, avand 20% din totalul populatiei studenti, adica aproximativ 35.600.

Dintre toate orasele din Columbia, Tunja are cea mai mica rata de criminalitate si, mai mult decat atat, este mai mica decat media din America de Sud. Din cauza acestui lucru, si nu numai, Tunja este unul dintre cele mai vizitate orase din Columbia, oferind, totodata, multe festivaluri de-a lungul unui an.

Daca doriti sa vizitati bisericile si sa admirati arhitectura si cultura care predomina orasul Tunja, este recomandat sa mergeti la Iglesia y Plazoleta de la Nieves, Iglesia de Santo Domingo, Iglesia de San Laureano, Iglesia de San Ignacio si Iglesia de San Francisco. Mai mult decat atat, daca doriti sa aveti un moment de relaxare, puteti sa vizitati Parcul Maldonado, La Esperanza, Santander sau Hoyo del Trigo, aici fiind niste locuri in care multi studenti vin sa isi petreaca timpul liber.

In plus, puteti vizita in centrul orasului, El Cid, El Virrey, Teatro Boyaca si Cinema Boyaca, acestea fiind unele dintre cele mai vechi magazine si centre de recreere din Tunja, unele avand chiar si cateva sute de ani.

Tunja