Informatii utile Comore

Date generale


Capitala: Moroni
Moneda: Franc comorian (KMF)
Limba oficiala: Franceza, Araba
Fus orar: GMT 03:00
Religie: Musulmani (98.3%), Alte religii (1.7%)

Comore este recunoscuta pentru


natura
plaja
vulcan

Cand este indicat sa vizitati Comore

Insulele Comore sunt traversate de o clima tropicala, ceea ce face din acesta tara o destinati turistica deosebita. Sezonul rece dureaza din luna mai pana in octombrie si este considerata perioada ideala pentru a vizita tara, daca suportati mai greu temperaturile ridicate. Lunile noiembrie pana in aprilie sunt treversate de sezonul cald.

Lunile ideale pentru vacanta sunt cuprinse intre august si octombrie, cand nu se inregistreaza temperaturi foarte ridicate si nici precipitatiile nu sunt atat de importante. In general, cele mai calde luni sunt din decembrie pana in august, cu o medie ce variaza intre 27° si 31°C si cele mai reduse temperaturi sunt intre februarie si iulie (19 si 23°C), in timp ce ianuarie ramane cea mai ploioasa luna din an.

Temperaturi medii lunare in Comore

Locuitorii din Comore sunt de credinta musulmana, iar cea mai important sarbatoare pentru ei este Ramadanul, astfel incat, este de evitat sa va programati vacanta in marele post al Ramadanului, deoarece sunt impuse numeroase restrictii turistiilor.

Ce sa luati in bagaj

Comorienii raman fideli conservatorismului, astfel incat tinutele trasnparente si extravagante sunt prinvite ca lipsa de respect. Cu toate acestea, fata de turisti, manifesta oarecare indulgenta, astfel, femeile care viziteaza aceasta tara, nu trebuie sa-si acopere capul. Chiar si barbatii trebuie sa evite pantalonii scurti. Alegeti, mai degraba, bermudele. Avand in vedere obiceiurile localnicilor si temperaturile ridicate, bagajul dvs. trebuie sa contina haine cat mai confortabile si care sa va permita sa suportati mai usor temperaturile ridicate. Sunt ideale tricourile, bluzele, camasile, jeans, un pulover, incaltaminte confortabila si o jacheta impermeabila. Mai adaugati o trusa medicala, articole de igiena personala, solutii de protectie contra tantarilor, ochelari de soare si un filtru de apa. Bineinteles, nu uitati camera foto. In general, cand doriti sa faceti fotografii localnicilor, cereti-le acordul, in prealabil.

Modalitati de plata in Comore

Moneda nationala este francul comorian. In capitala Moroni, se gasesc numeroase banci, dar numarul acestora se restrage semficativ in restul insulelor. Daca folositi cecuri de calatorie, doar la Banca Internationala Comoreza le puteti schimba, iar pentru a evita taxe si comisioane suplimentare ar fi bine ca acestea sa aiba acoperire in euro. Majoritatea cartilor de credit sunt acceptate doar la marile hoteluri din capitala, in timp ce, la unele hoteluri si restaurante din statiunile frecventate de turisti, se accepta plata direct in euro sau USD. Valuta straina poate fi schimbata la banci si la casele de schimb, care functioneaza doar in capitala si in unele statiuni, iar serviciile bancare sunt destul de limitate. Foarte rar se pot efectuat transferuri de bani, motiv pentru care este bine sa aveti la voi suficiente fonduri cash, pentru a nu va compromite vacanta. Bancile functioneaza de luni pana joi de la 7.30 la 13.30 si vineri de la 7.30 la 11.00

Viza turistica pentru Comore

Cetatenii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in insulele Comore au nevoie de viza, care se obtine la sosirea pe aeroport si se acorda cu valabilitate de 5, 15 sau 40 de zile, in baza pasaportului, cu o valabilitate de minimum 3 luni de la intrarea in tara. Tariful pentru eliberarea vizei se poate achita in USD sau euro si costa 8 USD, viza pentru 5 zile, 15 USD pentru o viza de doua saptamani si 39 USD pentru o viza cu valabilitate de 40 de zile.