Ghid turistic Lubumbashi

Recomandat pentru: gradina zoologica, golf, catedrala, muzee

Despre Lubumbashi

Lubumbashi este al doilea cel mai mare oras din Republica Democrata Congo, cu o populatie estimata la circa 1,5 milioane de locuitori. Situata in sudul tarii, localitatea este considerata capitala exploatarii cuprului si un important centru economic si universitar. Asezarea se bucura de un climat subtropical, cu veri calduroase si ploioase si ierni placute, dar uscate.

Lubumbashi este deservit de Aeroportul International cu acelasi nume, de pe care opereaza importante companii aeriene africane. Odata ajunsi in oras, evitati transportul cu masina. Drumurile sunt foarte proaste, iar in suburbii va expuneti riscului de a ramane fara masina.

Principalele atractii ale orasului includ gradina botanica, Muzeul National din Lubumbashi - pentru pasionatii de arheologie -, si Gradina Zoologica. La Zoo veti putea admira cativa mari pradatori, precum leul si tigrul, dar mai ales o larga colectie de serpi. Merita sa faceti o plimbare si prin centrul vechi orasului, unde stilul arhitectural colonial a fost bine prezervat. Cladirile in stil art-deco, precum Palatul de Justitie, Grand Hotel sau Catedrala Sf. Petru si Pavel, au fost restaurate recent si amintesc de arhitectura Batranului Continent. Daca va place fotbalul, urmariti un meci al echipei locale, TP Mazembe, una dintre cele mai puternice formatii din Africa. Daca sunteti in cautarea unor chilipiruri, trageti o fuga pana la marea Piata din Katuba, pe strada Centrala. La sfarsitul zilei va puteti delecta cu un film la modernul cinematograf, Cine Betamax.

Nu va bazati pe telefonul mobil in Lubumbashi, semnalul este extrem de prost. Partea plina a paharului este ca in oras veti gasi numeroase locuri de cazare, si mai scumpe si mai ieftine, iar plata in euro sau dolari este acceptata in multe magazine. De asemenea, mancarea si berea la restaurante si terase au preturi relativ mici.

Unul dintre cele mai apreciate evenimente din oras este Festivalul de Comedie, care are loc anual la sfarsitul lunii aprilie. Fireste, trebuie sa stiti putina franceza pentru a intelege poantele.

Lubumbashi