Ghid turistic Matadi

Recomandat pentru: -

Despre Matadi

Matadi este principalul port la Ocean al Republicii Democrate Congo si capitala provinciei Bas-Congo. Cu o populatie de circa 250.000 de locuitori, localitatea este asezata pe malul stang al fluviului Congo so a fost fondata de celebrul explorator Henry Morton Stanley in 1879. Totusi, in apropierea orasului se afla o serie de pesteri, denumite “Pietrele lui Diogo Cao”, dupa inscriptia in piatra facuta de exploratorul portugez Diogo Cao in 1485, cand acesta incerca sa descopere izvoarele fluviului Congo. Portul Matadi serveste ca principala poarta de import si export a tarii pentru produsele transportate pe mare. In vecinatate se afla Aeroportul Tshimpi, dar acesta este in prezent inactiv. Cel mai important aeroport functional din apropierea orasului este Aeroprtul International N'Djili, din capitala Kinshasa, aflat la circa 272 de kilometri de Matadi. Eventual, puteti folosi si aerogarile din nordul Angolei, o tara aflata la o “aruncatura de bat” de Matadi.

Principalul obiectiv turistic al orasului este Podul Matadi. Cu o lungime de 722 de metri, construit in 1983, podul leaga orasul de tarmul drept al fluviului Congo, permitand accesul spre orasul Boma si spre barajul hidroelectric de la Inga. Este cel mai lung pod suspendat de pe intreg continentul african. Totusi, desi initial pe pod urma sa fie construita si o cale ferata, acest proiect nu a mai fost dus pana la capat. Podul Matadi atrage numerosi turisti anual, insa, uneori, din terte motive, armata le interzice vizitatorilor sa fotografieze podul.

Fara sa fie un oras cu mari pretentii turistice, Matadi se lauda cu cateva hoteluri moderne, dotate cu piscine uriase si servicii de calitate. In apropierea localitatii se afla Cascada Yelala, care adaposteste 300 de specii de pesti, cateva dintre acestea traind doar aici. De asemenea, la 40 de kilometri distanta se afla Cascada Inga, unde a fost dezvoltat un mare baraj hidroelectric.

Matadi