Informatii utile Coreea de Nord

Date generale


Capitala: Phenian
Moneda: Won nord-coreean (KPW)
Limba oficiala: Coreeana
Fus orar: GMT 08:30
Religie: Crestini (2%), Alte religii (98%)

Coreea de Nord este recunoscuta pentru


istorie
monumente
panorame
peisaje
puncte de interes
situri religioase

Cand este indicat sa vizitati Coreea de Nord

Perioadele ideale pentru vacanta in Coreea de nord sunt lunile mai si iunie, dar si septembrie si octombrie. Sezonul cel mai aglomerat este in lunile iulie si august. In Coreea, clima sufera influenta configuratiei reliefului si actiunea musonilor. Iernile sunt foarte reci, cu temperaturi de -18°C, in regiunile nordice, si -7°C in capitala Phenian, (ianuarie). Verile sunt marcate de precipitatii bogate si temperaturi mai ridicate in zonele sudice ale tarii (24°C, la Phenian). Ploile musonice genereaza de cele mai multe ori inundatii majore. E bine cand va planificati vacanta in Coreea de Nord sa tineti seama si de evenimentele culturale (spectacolele de masa) care incep la mijlocul lunii august si dureaza pana la mijlocul lunii octombrie. Spectacolele grandioase, implica mii de participanti iar pregatirile pentru acest tip de evenimente sunt foarte laborioase. In aceasta perioada, datorita traficul intens, bilete de tren si avion se gasesc mai greu, asa incat e bine sa va faceti rezervarea, din timp, daca va planificati vacanta in aceaste luni. Mai trebuie spus ca, din cauza temperaturilor extrem de joase, iarna, agentiile de turism nu organizeaza vacante in aceasta perioda. Sezonul turistic in Coreea de Nord incepe in martie si se incheie in noiembrie.

Temperaturi medii lunare in Coreea de Nord

Ce sa luati in bagaje

In afara de incaltaminte comoda si o umbrela, aveti nevoie de o jacheta impermeabila. Evitati pantalonii scurti si hainele transparete. Sunt de preferat articolele de imbracaminte inchise la culoare. Nu luati cu voi reviste, carti, CD-ri, DVD-uri, GPS-uri sau telefoane mobile. Este inutil sa va ocupe loc in bagaje, pentru ca va vor fi retinute la vama si returnate la plecare. Pentru ca vacanta este supervizata de organismele guvernamentale, tot timpul veti fi insotiti de ghizi, astfel incat nu exista riscul sa va rataciti. De asemenea, cand doriti sa faceti fotografii, intrebati ghidul, in prealabil. Exista reguli stricte in aceasta tara privind fotografierea in spatiile publice. Asa incat, cereti mai intai acordul persoanelor pe care doriti sa le fotografiati. Nu aveti voie sa faceti fotografii soldatilor sau la punctele de control. Alta regula generala este ca nu puteti parasi hotelul unde sunteti cazati, fara a fi insotit de ghid sau de un responsabil al agentiei care v-a organizat vacanta. Evitati sa faceti comentarii sau observatii cu tenta politica. Cand vizitati muzee, mausolee, temple va fi apreciata o tinuta decenta.

Viza turistica in Coreea de Nord

Pentru a va putea petrece vacanta in Coreea de Nord, trebuie sa obtineti viza de intrare. De regula, procedura este simpla. Trebuie a aveti un pasaport valabil 6 luni de la intrarea pe teritoriul Coreei de Nord, sa completati un formular cu datele personale, sa faceti dovada platii a cel putin 50 % din valoare pachetului de vacanta, la care adaugati taxa pentru emiterea vizei. In general, tour operatorul are organizeaza itinerariul turistic face demersurile necesare pentru obtinerea vizei turistice.