Ghid turistic Changwon

Recomandat pentru: -

Despre Changwon

Intinzandu-se pe coasta sudica a Coreei de Sud si inconjurat de o serie de culmi, dintre care cea mai inalta atinge altitudine de 802 m deasupra nivelului marii (Muntele Bulmo), Changwon este cunoscut ca fiind un important oras industrial si primul dintre putinele asezari urbane planificate ale tarii. Dezvoltat in perioada anilor 1970 si proiectat ca si capitala a provinciei Gyeongsangnam-do, orasul ocupa locul al VIII-lea la nivel la national in ceea ce priveste numarul locuitorilor, acesta mandrindu-se cu o populatie de 1.107.955 persoane, conform recensamantului realizat la nivelul anului 2012.

Cunoscut initial sub numele de “Uichang”, orasul a fost infiintat in anul 1408 si reprezinta casa foarte multor companii importante printre care si LG Electronics, Samsung, GM Daaewo, Hyundai Rotem, Doosan Infracore, Hyosung, STX Corporation etc. Toate aceste fabrici se gasesc in partea de vest a orasului, separate fiind de mediul urban prin drumul principal Changwon.

Cel mai apropiat aeroport de Changwon este cel din Busan – “Aeroportul International Gimhae”, amplasat la o distanta de doar 35 km de centrul orasului. Changwon este servit si de portul Masan, dar si de linia de cale ferata Gyeongjeon ce face legatura intre provinciile Gyeongsang si Jeolla. In plus, orasul dispune si de retea de drumuri bine dezvoltata, ce-l conecteaza cu restul tarii: o calatorie cu autobuzul spre Busan costa doar 3500 won (3,11$)/persoana. In interiorul orasului se poate circula cu autobuzul (normal sau expres) sau cu taxi-ul.

Pe langa drumetiile din muntii ce inconjoara orasul, participarea la cursele cu bicicleta, sustinerea favoritilor la jocurile de baseball, basketball sau fotbal, orasul ofera si posibilitatea de relaxare pe una dintre plajele sale de pe insula Sokuri, insula Dot, observarea pasarilor din cadrul celei mai mari rezervatii ale Coreei de Sud – “Rezervatia Junam” (in sezonul de iarna aici pot fi vazute pana la 40.000 de pasari/zi), vizita la unul dintre muzee – “Muzeul Masan”, “Centrul Stiintific Changwon”, “Muzeul Academiei Navale Coreea”, “Muzeul Istoric si al Satului de Arta Populara Jinhae”, “Muzeul Munsin” etc., sau chiar o plimbare de-a lungul aleelor din numeroasele parcuri si gradini, dintre care se remarca “Parcul Yongji”, ce gazduieste un mic lac cu o fantana arteziana, noaptea acesta oferind un adevarat spectacol de lumini, “Parcul Olympic”, “Bangsong”, “Parcul Tineretii”, “Samdon”, “Namsan” etc.

Changwon este renumit si pentru fructele sale, in special pepenii si fructul kaki, dar si pentru Festivalul Infloririi Ciresilor, cand timp de 10 zile, in luna aprilie a fiecarui an, orasul este invadat de peste un million de coreeni, la care se alatura si alti vizitatori straini, pentru a asista la spectacolele oferite de artisti stradali, pentru a achitiona tot de felul de obiecte de la tarabele ce se intind de-a lungul starzilor, dar si pentru a vedea paradele militare organizate in cinstea victoriei amiralului Yi Sun Shin impotriva armatei japoneze.

Changwon