Ghid turistic Daegu

Recomandat pentru: puncte de interes, plimbari in aer liber, arhitectura, simbol turistic, situri religioase, zona centrala

Despre Daegu

Cuibarit in mijlocul unei vai, inconjurata de munti josi, ale caror altitudini nu depasesc cota de 1100 m deasupra nivelului marii, chiar in partea de est a confluentei raurilor Nakdong si Kumho (Geumho), orasul Daegu (scris si “Taegu”), a carui nume se traduce prin „deal mare”, reprezinta capitala provinciei Gyeongsangbuk-do, dar si cel de-al patrulea mare oras al tarii dupa numarul de locuitori – peste 2,5 milioane de rezidenti.

A fost cunoscut ca si „orasul textilelor”, Daegu fiind principalul centru de productie al materialelor textile din Coreea de Sud, in perioada anilor 1960. Declinul acestei industrii a avut loc la inceputul anilor 1970, iar prabusirea sa in perioada anilor 1990, datorita exportului de materiale textile din China, dar si a reformei economice inceputa in anul 1978. La sfarsitul anilor 1990, Daegu a demarat in proiect pentru a promova industria modei bazata pe propriile sale materiale textile, proiect demunit „Daegu: Orasul modei”. Industriile importante din oras includ si pe cea a constructiilor de masini si cea a metalelor, Daegu fiind renumit si pentru calitatea merelor cultivate in zonele inconjuratoare, exportate in Asia de Est si Sud-Est.

Principalul punct de atractie turistica al orasului il constituie statuia de piatra a lui Buddha, situata pe muntele Palgongsan, faimoasa pentru palaria sa traditionala coreeana – „gat”, si despre care se crede ca aceasta indeplineste orice dorinta. Alte obiective turistice ce merita vizitate din interiorul orasului sunt: catedrala Gyesan – cea de-a treia veche biserica realizata in stil gotic din Coreea; fortareata Talsong (Dalseong), construita pentru a proteja orasul de invaziile inamice, transformata in prezent intr-un parc tematic; Parcul Apsan, de unde turistii pot urca Muntele Ap cu ajutorul unei telecabine pentru a vederea cele mai frumoase privelisti ale orasului; „Woobangland” – cel mai mare parc tematic din Daegu, ce gazduieste si cea mai inalta cladire din oras, Turnul Woobang; Muzeul National Taegu, a carui colectie cuprinde aproximativ 30.000 de artefacte; Casa de Opera Daegu – primul astfel de teatru din tara; etc. In plus, Daegu reprezinta si casa a numeroase colegii si universitati de renume, printre care si „Universitatea Nationala Kyungpook” (fondata in anul 1946) sau „Universitatea Yeungnam”.

Orasul este servit de catre „Aeroportul Daegu”, situat in partea sa de nord-est, ce efectueaza zboruri catre Seul, Busan, insula Jeju, Beijing, Manila si Bangkok. De asemenea, orasul se bucura si de existenta a doua gari: Dongdaegu (Daegu de Est), cu cel mai mare trafic de trenuri din tara, si gara Daegu, situata la o distanta parcursa pe jos in doar 10 minute de centru. Dispune si de o retea de drumuri bine dezvoltata, unde autostrada Gyeongbu, cea de-a doua autostrada intens circulata din tara, face legatura intre Seul si Daegu, atobuzele intercity parcurgand aceasta distanta in mai putin de 4 h.

In anul 2007, orasul Daegu a fost selectat pentru a gazdui „Campionatul Mondial de Atletism” din anul 2011, stadionul pe care-l gazduieste fiind cel de-al doilea mare complex sportiv din tara, cu o capacitate de pana 66.422 de persoane.

Capitala prrovinciei Gyeongsangbuk-do este populara si pentru festivalurile pe care le organizeaza: „Festivalul International de Opera Daegu”, „Festivalul International de Muzica Daegu”, „Festivalul International de Bodypainting” – desfasurat in anul 2008 in Daegu, fiind prima astfel de sarbatoare din Asia; „Festivalul Artarului din Palgongsan”; etc.

Top obiective turistice Daegu

Templul Donghwasa din Daegu
Templul Donghwasa din Daegu

Donghwasa este unul dintre cele mai renumite temple din Daegu. Este situat la poalele muntilor Poalgong. Numele Donghwasa – Copacii imparatasei -...

Piata Yakjeon din Daegu
Piata Yakjeon din Daegu

Cand plecati in vacanta in Daegu, rezervati-va timp pentru a vizita piata Piata Yakjeon –Golmok. Acesta functioneaza inca din anul 1658 si este locul...

Daegu