Ghid turistic Gangneung

Recomandat pentru: arta, cladiri istorice, cultura, istorie, panorama

Despre Gangneung

Cuibarit in partea de est a celui mai lung lant montan din Coreea de Sud – „Muntii Taebaek”, Gangneung este cel mai mare oras de coasta al provinciei Gangwon-do, ce gazduieste o populatie formata din aproximativ 230.000 de locuitori in cei 1.040 km2 ai sai.

Datorita pozitiei sale intre lantul montan Taebaek si Marea Japaniei, orasul beneficiaza de schimbari climatice destul de des – ierni racoroase si veri calduroase si ploioase, acest lucru aducand o serie de avantaje: practicarea sporturilor de apa, a ciclismului si drumetiilor in anotimpul de vara, in timp ce iarna, se poate practica schiul, snowboarding-ul si catararile pe gheata.

Supranumit si „Orasul Coniferelor”, Gangneung se mandreste cu unul dintre cele mai frumoase aspecte: strazi captusite cu ciresi infloriti in anotimpul de primavara, prezenta tufelor de trandafiri in sezonul estival si aparitia unor culori uimitoare, toamna. Floarea reprezentativa a orasului este liliacul indian, arborele acestuia este pinul, pasarea este considerata a fi lebada, iar in ceea ce priveste animalul, acesta este tigrul.

Gangneung este un oras destul de special, deoarece ofera acces atat catre mare, cat si spre lacul si plaja Gyeongpo, una dintre cele mai bune trei plaje ale peninsulei Coreea, si de unde, se spune, ca se poate vedea reflexia lunii de cinci ori: pe cer, in mare, in lac, in pahar si in ochii celui iubit. Tot aici se gasesc si foarte multe vestigii istorice si muzee, dintre care se remarca: „Muzeul Ojukheon”, ce face parte din patrimoniul cultural national inca din anul 1963, si reprezinta locul de nastere al celebrului savant coreean Yulgok (1536 – 1584), unde se gaseste si una dintre cele mai vechi cladiri de lemn din tara; „Muzeul Municipal Gangneug”; „Muzeul Daegwallyeong” – gazduieste o colectie privata alcatuita din peste 1000 de artefacte si prezinta istoria agriculturii din aceasta regiune; „Muzeul Cafelei”; etc.

Cel mai mare si mai faimos festival organizat in orasul Gangneung este asa-numitul „Festivalul Dano”, declarat in luna noiembrie a anului 2005 de catre UNESCO, „o capodopera intangibila a patrimoniului umanitatii”. Un aspect important al acestei sarbatori traditionale coreeana, ce incepe in luna mai a fiecarui an si se termina la mijlocul lunii iunie, este dansul mascat – „Gwanno Gamyeongeuk”, interpretat doar in cadrul acestui festival.

Exista o singura autostrada ce leaga orasul de capitala Seul, avand in vedere ca Gangneung reprezinta cea mai populara destinatie de week-end pentru coreeni ce locuiesc in imprejurimile capitalei. Din statia de autobuz a orasului pleaca la fiecare 30 – 50 de minute o serie de astfel de autovehicule catre cele mai importante zone ale tarii. Orasul dispune si de o gara, localizata in partea de nord-est fata de centru, aceasta fiind capatul liniei Cheongnyangni – Gangneung, de unde porneste trenul ce leaga Gangneung de capitala, durata calatoriei fiind de 6 h 40’. In drumul sau catre Seul, trenul opreste la fiecare oras al provinciei Gangwon-do.

Top obiective turistice Gangneung

Pavilionul Gyeongpodae din Gangneung
Pavilionul Gyeongpodae din Gangneung

Construit in anul 1326 de catre Sukjeong, guvernatorul provinciei Gangwon-do, pe locul unde se afla templul Inwolsa, pavilionul a fost mutat pe actualul...

Casa Seongyeojang din Gangneung
Casa Seongyeojang din Gangneung

Una dintre atractiile turistice ale orasului Gangneung este Casa Seongyeojang, resedinta unui nobil local cunoscut sub numele Lee Naebeon. Casa, construita...

Gangneung