Ghid turistic Incheon

Recomandat pentru: parc de distractie, gastronomie, alpinism, shopping

Despre Incheon

Casa a celui de-al doilea mare port al Coreei de Sud, orasul Incheon se intinde in partea de nord-vest a tarii, chiar in prima regiune modernizata de la sfarsitul secolului al XIX-lea si reprezinta unul dintre cele mai incarcate locuri de istorie din Coreea, cand in timpul razboiului din perioada 1950 – 1953, orasul a fost punctul de aterizare al trupelor americane.

Daca in anul 1883, cand a fost construit portul Jemulpo, populatia orasului era de 4.700 de locuitori, in prezent, numarul acestora se ridica la aproximativ 2,8 milioane persoane, facand astfel din Incheon cel de-al III-lea oras important al tarii, dupa Seul si Busan. Desi aceasta zona a fost locuita inca din Epoca de Piatra, dezvoltarea orasului s-a datorat in primul rand amplasarii sale pe coasta de nord-vest a tarii si a proximitatii de capitala Seul. In anul 2003, orasul a fost declarat prima zona economica libera a Coreei de Sud, astfel incat marile companii locale, dar si interprinderile de la nivel mondial au investit tot mai mult in aceasta regiune, printre care si Samsung, care a ales districtul international destinat afacerilor, “Songdo”, pentru industria bio.

Incheon reprezinta si o mare valoare istorica pentru Coreea, deoarece acesta a reprezentat locul unde s-a desfasurat “Batalia din Golful Chemulpo”, din cadrul razboilui ruso-japonez (1904 – 1905), dar si celebra “Batalie de la Inchon” (septembrie 1950), din timpul razboiului coreean. In plus, orasul a gazduit o serie de evenimente de mare importanta internationala, precum “Targul International de la Inchon”, organizat in anul 2009, “Grupul celor 20” – o reuniune a ministilor de finante in anul 2010, “Conferinta Globala a Natiunilor Unite” (2011) etc. In luna februarie a anului 2007, Incheon a fost declarat “Orasul Englezesc”, ca parte din programul ce are drept scop transformarea orasului intr-unul in care limba engleza se vorbeste la fel de mult ca in zone precum Hong Kong sau Singapore. De asemenea, orasul a fost ales casa a jocurilor asiatice, cunoscute ca si “Asiad”, ce se vor desfasura in anul 2014.

Printre cele mai populare atractii turistice ale orasului Incheon se numara: “Podul Incheon”, ce leaga aeroportul de districtul de afaceri Songdo, fiind cel de-al V-lea cel mai lung pod suspendat prin cablu din lume; “Parcul Libertatii”; “Chinatown”; “Cartierul Bupyeong”; “Muzeul Municipal” – construit pentru a comemora independenta Coreei fata de Japonia; turnul de comert al Asiei de Nord-Est, cea mai inalta cladire (305 m) din Coreea, din cadrul districtului Songdo, dar si insulele ce apartin orasului – Daecheongdo, Ganghwado, Muuido, Deokjeokdo, Wolmido etc.

Orasul se recomanda ca fiind si un important nod de transport intern si international al Coreei de Sud, fiind servit de cel mai mare si mai populat aeroport al tarii – “Aeroportul International Incheon”, cand la nivelul anului 2005, a inregistrat un numar de peste 160.000 de zboruri, in principal, catre tarile europene. Totodata se bucura si de cel ce-al doile mare port al tarii, dupa cel din Busan, dar si de o retea de drumuri destul de dezvoltata si de un sistem de transport feroviar ce leaga Incheon de orase precum Guro, Seul, Cheongnyangni, Soyosan etc.

Incheon