Ghid turistic Jeju

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, atractii inedite, puncte de interes, divertisment, parc acvatic, relaxare

Despre Jeju

Una dintre cele 9 provincii ale Coreei de Sud, Jeju, este asezata pe cea mai mare insula, cunoscuta, de asemenea, si ca Jejudo. Dar si ca Quelpart, in special printre locuitorii Europei. Aceasta insula a fost parte a provinciei Jeolla, pana in anul 1946, aflandu-se, de altfel, in partea sud – vestica a ei.

Pe aceasta insula se gaseste Rezervatia Naturala Vulcanica ce poarta acelasi nume, ceea ce o face ideala pentru vizitare. La acest aspect contribuie si clima temperata, care, chiar si pe eprioada iernii, are temperaturi ce nu va vor crea niciun fel de probleme. Sistemul de pesteri prin care curge lava, Geomun, are si o importanta academica, dar si una ecoturistica si culturala, ceea ce a condus la inregistrarea ei in Patrimoniul International, in 2007.

In acelasi an, guvernul coreea a decis ca, in satul Gangjeong, de pe aceasta insula, situat pe coasta sudica, sa construiasca o baza navala, care a costat nu mai putin de 970 de milioane de dolari, rolul sau fiind acela de a servi drept gazda pentru submarine si alte 20 de nave. In anul 2010, s-a dorit marirea acestei baze, insa doar 14% din totalul lucrarilor au fost finalizate, deoarece locuitorii din Gangjeong locuiau in corturi pe teritoriul unde se dorea a fi amplasata constructia, acestia opunandu-se ridicarii ei. Mai mult, acestia si-au dus mai departe protestul, in fata instantelor de judecata si au apelat la instrumentele jurnalistice.

Insula vulcanica, Jeju este locul in care veti gasi Muntele Halla, cunoscut coreenilor drept Halla-san, acesta fiind un vulcan ce are o inaltime impresionanta de 1950 de metri si fiind cel mai inalt munte din Coreea de Sud. Insula are olatime de aproximativ 41 de kilometri, iar o lungime de aproximativ 73 de kilometri. Dateaza inca de acum 2 milioane de ani, fiind creata in urma unei eruptii vulcanice si are o clima distincta fata de restul acestei tari, ceea ce conduce la o biosfera unica.

Istoria ei controversata, laolalta cu toate aceste detalii care ii confera cateva trasaturi unice, au condus si la o puternica diferentiere a obiceiurilor locuitorilor acestei zone de restul Coreei de Sud. De exemplu, incepand cu anul 1906, Jeju a fost o parte a provinciei Jeolla, care se afla sub dominatie japoneza. Aceasta situatie a condus la formarea orasului ce poarta astazi aceeasi denumire si a 12 „myeon”, care, mai tarziu, s-au transformat in 14 orase. In anul 1981, dezvoltarea complexului turistic Jungmun a inceput sa atraga vizitatori de pretutindeni, ceea ce a condus la o inflorire a intregii insule, atat pe plan administrativ, cat si economic.

Datorita izolarii relative a acestei insule, locuitorii din Jeju au si o limba distincta, dar si o cultura speciala. Aici veti descoperi mii de legende locale si simboluri care va vor ridica zeci de intrebari. Un astfel de exemplu este artifactul dol hareubang – „Bunicul de piatra”- care este sculptat intr-un bloc de bazalt. De asemenea, si structura matriarhala a familiilor va vor atrage interesul, aceasta putand fi gasita in special in Mara si in Udo, reprezentate prin haenyeo – Femeile Marii, care erau considerate a fi capul familiei, deoarece controlau veniturile obtinute din pescuit.

Top obiective turistice Jeju

Cascada Cheonjiyeon din Jeju
Cascada Cheonjiyeon din Jeju

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Jeju este Cascada Cheonjiyeon. Aceasta are o inaltime de 22 m si se revarsa pe o suprafata ce atinge...

Pestera Manjang din Jeju
Pestera Manjang din Jeju

Daca va aflati in cautarea unui loc special din Coreea de sud, ideal ar fi sa va indreptati atentia spre Pestera Manjang, situata la aproximativ 3 km de...