Informatii utile Jeju

Date generale


Moneda: Won sud-coreean (KRW)
Limba oficiala: Coreeana
Fus orar: GMT 09:00

Jeju este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
atractii inedite
puncte de interes
divertisment
relaxare
parc acvatic

Cand este indicat sa vizitati orasul Jeju

Este indicat sa vizitati Jeju in orice anotimp – chiar si pe timp de iarna, deoarece forte rar temperaturile coboara sub 0 grade, in aceasta perioada. Totusi, recomandarea noastra se indreapta spre perioada verii, atunci cand veti putea asista si la cateva evenimente locale.

Temperaturi medii lunare in Jeju, Coreea de Sud

Modalitati de plata in Jeju

Cele mai multe bancomate din Jeju nu accepta carduri internationale, insa, cele acre accepta, sunt localizate in centrul orasului Jeju. De aceea, recomandarea noastra este sa schimbati banii de la aeroport.

Transportul in Jeju

Principala metoda prin care va puteti deplasa prin Jeju ete reprezentata de autobuze. Puteti alege si bicicleta sau taxi-ul, in special in zonele nemetropolitane. Majoritatea punctelor de interes de pe aceasta insula se afla la o distanta maxima de aproximativ o ora si jumatate de mers cu un vehicul.

In orasul Jeju exista 4 tipuri de autobuze: shi-nae, pentru a merge in orasul Jeju; Seogwipo, care merge spre locatiile turistice din sudul insulei; shi-wei, care fac curse intre Seogwipo si Jeju; autobuzele aeroportului, care merg o data la 18-20 de minute, facand legatura intre oras si aeroport.

Pretul taxiului este unul rezonabil, insa nu va recomandam sa strabateti toata insula, deoarece costul total ar putea fi destul de mare. Inchirierea unui taxi pe durata unei zile costa aproximativ 100.000.

Shopping in Jeju

Printre produsele pe care va recomandam sa le cumparati din Jeju se numara: hainele de culoare maro, a caror colorit este dat de inmuierea lor in suc de fructe, statuile de piatra, fructele citrice, ciocolata Jeju, vinul Jeju kamgyul, ceaiul verde, papusile Ganse, obiectele de la Complexul de Arta traditional Populara din Jeju etc.

Magazinele de suveniruri si de obiecte artizanale vor fi gasite la tot pasul pe insula, insa, daca vreti ceva cu adevarat special, cel mai bine va indreptati spre Seogwipoi.

Jeju