Ghid turistic Osan

Despre Osan

Declarat oras la data de 1 ianuarie a anului 1989, Osan se intinde pe o suprafata de 42,7 km2 in cadrul provinciei Gyeonggi-do, cea mai populata arie a Coreei de Sud. De altfel, acesta se si mandreste, in prezent, cu o populatie de aproximativ 200.000 de locuitori. Numele sau actual se datoreaza reorganizarii guvernelor locale de sub conducerea japoneza, din anul 1914, si se traduce prin „pasare de munte”.

Orasul este traversat de raul Osan si este renumit la nivel national pentru ca reprezinta casa uneia dintre cele mai mari piete ale Coreei – “Piata Osan”, ce functioneaza inca din anul 1792. Aceasta se intinde de-a lungul a 4 km, intre Scoala Elementara Sungho si Podul Osan, si este deschisa din a 3-a zi pana intr-a 8-a zi a fiecarei luni, cand numerosi vanzatori vin sa achizitioneze sau sa vanda diferite produse. In plus, orasul a fost si scena unor lupte violente cu fortele comuniste in timpul razboiului Coreei din anul 1950, inainte de a fi eliberat de fortele americane – exista chiar si un monument dedicat celor 20 de soldati care si-au pierdut viata, ce poate fi vazut la marginea orasului.

Osan este si un oras cu o mostenire culturala bogata, unde traditia s-a pastrat vie de-a lungul timpului, redata prin prezenta Castelului Doksan, locul unde guvernatorul provinciei Chunra – Capitanul Kwon Yeul si cei 20.000 de soldati ai sai au invins trupele japoneze conduse de catre Gato Kiyomasa, in anul 1593, in perioada razboiului Yimjin; a Altarului Gweurli, construit in anul 1792 de catre cel de-al 64-lea descendent al lui Confucius – Gong Seo Rin; Templului Bojuk; grupului celor 9 morminte de piatra ce dateaza din Epoca Bronzului, situate in imediata apropiere a orasului; etc.

Reprezinta si casa “Universitatii Osan”, a arboretului Gyeonggi-do, dar si a “Spitalului General Osan”, amplasat vizavi de supermarket-ul Lotte Mart. Dispune si de foarte multe restaurante cu specific chinezesc, italian, japonez si corean, insa majoritatea turistilor obisnuiesc sa manance in restaurantele localizate in cartierul Songtan, casa a bazei militare Osan, de la 8 km de sudul orasului.

Tot aici se organizeaza si unele dintre cele mai frumoase festivaluri ale tarii printre care si “Semimaratonul National de la Osan”, “Festivalul Raului Osan”, “Concursul de Tinere Talente” si “Ziua competitiilor sportive ale orasului”.

Beneficiaza de un sistem de metrou bine dezvoltat, fiind conectat cu Seul prin intermediul Linei 1, dar si de o retea de transport rutier, autobuzele circuland in mod regulat catre cele mai mari orase ale Coreei, inclusiv catre “Aeroportul International Incheon”. Autogara din Osan gazduieste un mic magazin, un restaurant si un chiosc de ziare.

Osan