Ghid turistic Ulsan

Recomandat pentru: observarea balenelor, muzee, parcuri, relaxare

Despre Ulsan

Marginit de Marea Japoniei in partea de est, orasul costal Ulsan este cea de-a 7-a mare metropola a Coreei de Sud, cu peste 1,1 milioane de locuitori si primul oras din peninsula ce se bucura de rasaristul soarelui in fiecare zi. Inima industriei Coreei de Sud, Ulsan reprezinta casa celei mai mari fabrici de asamblare de automobile din lume, condusa de catre Compania Hyundai Motor, celui mai mare santier naval de la nivel mondial operat de catre Hyundai Heavy Industries, dar si casa celei de-a III-a mare rafinarie de petrol din lume, detinuta de catre SK Energy.

Datorita pozitiei sale, Ulsan poate fi accesat atat pe cale maritima, cat si terestra. Astfel, cel mai apropiat port este cel din orasul Busan, situat la o distanta de 70 km, aici ajungand, in special, turisti din Japonia si China. In ceea ce priveste sistemul de transport terestru, orasul este servit de o serie de autostrazi nationale: autostrada Gyeongbu, ce face legatura catre orasele Seul, Daejeon si Daegu; autostrada Namhae, ce conecteaza orasul cu Gwanju; autostrada Jungang, catre Chuncheon; etc. Ulsan nu primeste zboruri internationale, insa Aeroportul National Ulsan, construit in anul 1970 si extins apoi in anul 1997, efectueaza peste 20 de curse pe zi catre si dinspre Aeroportul International Gimpo (Seul) si cate 4 zboruri/saptamana catre si dinspre Aeroportul International Jeju.

Din punct de vedere administrativ, orasul este impartit in patru cartiere („Gu”): Buk-gu, Dong-gu, Jung-gu si Nam-gu. Zona de lux a orasului este considerata a fi Samsadong, casa a magazinelor Lotte si Hyundai, dar si a magazinelor cu branduri cunoscute in moda occidentala si a unui lant de restaurante cu specific asiatic. Centrul vechi al orasului, Seongnamdong, este destinat achizitionarii produselor la preturi mici, in timp ce zona Mugeodong, casa a Universitatii Ulsan, reprezinta locul perfect al tinerilor ce cauta sa se distreze in cele peste 20 de baruri si discoteci de aici.

Beneficiaza de un climat subtropical umed, cu influente musonice, si de o temperatura medie anuala de 14,5 0C. Cea mai buna perioada de vizitare este cuprinsa intre lunile martie – mai, cand se inregistreaza temperaturi mai scazute.

Pentru cei ce doresc sa viziteze orasul, Ulsan a desemnat 12 zone pitoresti de interes turistic: „Valea Neowonam”, unde se gaseste si templul omonim; primul rasarit de soare din Asia Nord-Est ce poate fi vazut de la Ganjeolgot; cele patru anotimpuri de pe muntele Gaji, unul dintre cei mai frumosi 100 de munti ai Coreei; zona Bangudae, o zona cu munti, vai si formatiuni stancoase; plaja presarata cu pietricele negre dintre Jujeon si Gangdong; privelistea nocturna oferita de catre Muntele Muryong asupra Complexului Industrial Ulsan; padurea de conifere Daewangam; preria de pe muntele Sinbul (1.209 m); raul Jakgwaecheon; cascada Paraeso, cu o cadere de la 15 m; Complexul Sportiv Ulsan, dar si padurea de bambus Simnidaebat si stanca Seonbawi formata in partea superioara a raului Taehwa.

Desi orasul Ulsan nu este inclus in foarte multe circuite turistice, acesta reprezinta poarta de acces catre Alpii Yeongnam, una dintre cele mai populare atractii turistice ale Coreei de Sud.

Ulsan