Informatii utile Costa Rica

Date generale


Capitala: San Jos
Moneda: Col
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00
Religie: Crestini (90.9%), Alte religii (9.1%)

Costa Rica este recunoscuta pentru


plaja
natura
pescuit
relaxare
surfing
tiroliana
vulcan

Cand este indicat sa vizitati Costa Rica

Din punct de vedere climatic, cea mai buna perioada pentru vizitat este in sezonul uscat, din decembrie pana in aprilie, cand temperaturile medii sunt de circa 20 de grade Celsius. Climatul tarii este foarte cald si umed. Din luna mai pana in luna noiembrie este sezonul ploios, iar din decembrie pana in aprilie este sezonul uscat.

Temperaturi medii lunare in Costa Rica

Trebuie sa va planificati vizita in functie de activitatile la care stiri ca vreti sa luati parte odata ajunsi acolo. Pentru a va implica in ecoturism este indicat sa mergeti in sezonul uscat. Daca doar doriti sa vizitati, puteti merge pe tot parcursul anului.

Ce sa luati in bagaj

Acest lucru depinde foarte mult de sezonul in care va planificati vizita in Costa Rica. Daca va hotarati sa mergeti in sezonul uscat, nu lasati acasa hainele subtiri si cremele de protectie solara. In schimb, pentru sezonul ploios, pelerinele de ploaie precum si hainele mai groase sunt imperios necesare deoarece temperaturile medii scad in aceasta perioada pana la 10 grade Celsius.

Shopping in Costa Rica

Multi turisti viziteaza San Jose pentru centrele comerciale pe care le gasesc acolo, precum Multi Plaza Shopping Mall. Alte mall-uri, in care puteti gasi sute de brand-uri internationale, outlet-uri, zeci de fast food-uri, dar si locuri unde va puteti distra cu intreaga familie, sunt: Multiplaza del Este, Terra Mall, Mall San Pedro. Din acesta din urma puteti achizitiona si cadouri si suveniruri.

Viza turistica pentru Costa Rica

Cetatenii romani care vor sa calatoreasca in Costa Rica in scopuri turistice nu au nevoie de viza de intrare pentru sederi de pana la 90 zile/semestru. Pasapoartele trebuie sa fie valabile minim sase luni de la intrarea in Costa Rica.

Permisele de sedere sunt autorizate de catre Ministerului Securitatii Publice. Vizele de lunga sedere se obtin numai de la Ambasada sau Consulatul Republicii Costa Rica in Romania, numai dupa obtinerea unei aprobari prealabile din partea autoritatilor migratorii de la San Jose.