Despre San Jose (CR)

Capitala statului Costa Rica, San Jose, este plasata pe un platou al Vaii Centrale si este inconjurata de munti cu paduri bogate si vai de o frumusete deosebita.

Orasul este un punct de mare interes al tarii, aici turistii avand la dispozitie nenumarate moduri de a-si petrece vacantele. In arealul lui gasim aeroportul, universitatea, o multime de muzee, hoteluri si restaurante, parcuri si diverse locuri care atrag anual mii de turisti.

Din punct de vedere cultural poate fi considerat in intregime drept un oras european, datorita afluentei de emigranti de origine spaniola si a reprezentantilor clasei sociale superioare, care obisnuieste sa-si trimita copiii la studii in Europa. Aceasta influenta poate fi descoperita in stilul architectural al orasului, numele teatrelor, muzeelor si casele din zona centrala a orasului.

San Jose a fost desemnat cel de-al saselea oras ca destinatie al Americii latine si al cinsprezecelea oras din lume, din punct de vedere al cresterii numarului de turisti care isi petrec vacantele aici.

Considerat una dintre cele mai tinere capitale din America Latina, San Jose este creditat a fi intemeiat in anul 1823.

O problema majora a capitalei tarii este asigurarea rezervelor de apa, acesta fiind un impediment in cresterea si dezvoltarea sa pe orizontala. Astazi orasul este sustinur de instalatiile de captatare si distributiei apei, apartinand Companiei Nationale de Producere si Procesare a Tutunului.

Si multimea de restaurante, baruri, cafenele si cluburi de noapte va epata cu siguranta. Restaurante ca Boar Poas, Bagelmen’s, Ganesha sau Lukas sunt si ele doar cateva nume din multitudinea de locuri unde puteti lua masa. El Pueblo, San Pedro si Barrio la California sunt cluburi care va ofera prilejul de a va petrece seri sau nopti de neuitat.

Pentru turistii cu o anumita orientare sexuala, La Avispa, Club Oh si Bochinche sunt locatii unde pot petrece, fara teama de a fi discriminati.

San Jose (CR)