Informatii utile San Jose (CR)

Date generale


Moneda: Col
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00

San Jose (CR) este recunoscuta pentru


muzee
shopping
alte atractii

Cand este recomandat sa vizitati orasul San Jose

Avand o clima tropicala si fiind inconjurat de padurile tropicale din munti, orasul va va intampina cu o clima relativ prietenoasa, exceptie facand zilele cu ploi abundente. In general, orasul poate fi vizitat in orice perioada a anului, vremea nefiind un impediment serios in a va petrece o vacanta de neuitat.

Temperaturi medii lunare in San Jose, Costa Rica

Pe tot parcursul anului muzeele va stau la dispozitie, aici recomandabil fiind sa nu ratati Muzeul Artei Precolumbiene, Museo del Jade, Museo de los Ninos, Muzeul National, Muzeul Naturii si Muzeul de Arta si Design Contemporan. In acelasi timp, puteti face tururi ale orasului sau participa la evenimente culturale.

De notat pe agenda dumneavoastra de vacanta sunt vizitarea vulcanilor Poas si Irazu, pentru care sunt autobuze speciale zilnic si Gradina Cascadei La Paz, obiective pe care va recomandam sa nu le ocoliti.

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra nu ar trebui sa lipseasca hainele usoare si comode, incaltamintea sport, dar pentru un plus de precautie, e bine ca in bagaj sa mai adaugati pelerine de ploaie si incaltaminte rezistenta la ploaie.

Modalitati de plata in San Jose

In oras puteti folosi cardul sau plata cash, ambele modalitati de plata fiind acceptate de catre comercianti. O masa la restaurant va costa intre 7 si 40 de dolari, in functie de categoria restaurantului, un pachet de tigari costa 2,04 dolari, o bere intre 2,36 si 3,25 dolari, legumele si fructele intre 0,70 si 4 dolari kilogramul, un bilet pentru transportul in comun costa 0,50 dolari iar pentru un kilometru parcurs cu taxiul veti plati 1,08 dolari, pornirea fiind de 1,10 dolari.

Transportul in San Jose

Transportul este destul de bine reprezentat in oras, numarul strazilor si autostrazilor ce leaga orasul de zona metropolitana si districtele conexe fiind relativ mare. Pentru transportul public, mai multe companii opereaza in interiorul orasului, punand la dispozitia turistilor autobuze pentru deplasarea in aria metropolei si chiar operand curse intercity.

Complementar,taxiurile si trenurile vin sa usureze sarcina operatorilor de transport public, oferind nenumarate alternative de deplasare in interiorul si in afara orasului. De notat este insa faptul ca traficul este greoi, strazile fiind sufocate de masini la orele de varf.

Shopping in San Jose

San Jose exceleaza si la capitolul rezervat locurilor de unde puteti achizitiona diverse produse. Boutique Annemarie, El Pueblo Shopping Mall, Mora Books, Mercado Artesania, The Costa Rica Cigar Store si Feria Verde de Aranjuez sunt locurile preferate de turistii amator de cumparaturi.

Viza turistica pentru San Jose

Pentru obtinerea vizei turistice, va recomandam sa contactati reprezentatele diplomatice ale statului, pentru o informare cat mai corecta si detaliata.

San Jose (CR)