Ghid turistic Tambor

Recomandat pentru: plaja, relaxare, natura

Despre Tambor

Tambor este asezat in valea unui golf larg si calm: Bahia Ballena (Golful Balenelor). In timpul sezonului uscat balenele, acesti giganti ai marilor, obisnuiau sa vina in golf. Astazi, din cauza activitatilor intense care se desfasoara pe coasta, balenele nu mai frecventeaza Golful Tambor.

Tambor este o destinatie de vacanta perfecta pentru cei in cautare de liniste si familiile cu copii. Apele de mica adancime sunt extrem de calme, oferind posibilitati excelente pentru inot chiar si pentru incepatori.

Valea din Tambor este inconjurata de dealuri impadurite luxuriante, care fac parte din coridorul biologic din Peninsula Nicoya.

Partea nordica a Golfului Tambor margineste Rezervatia Naturala care protejeaza diverse habitate ecologice si o multime de animale salbatice. La capatul sudic al Golfului Tambor se afla o comunitate mica de pescari. Golful Tambor ofera unul dintre putinele locuri de ancorare pe partea Pacificului din Costa Rica.

Golful, tenisul si alte activitati sunt disponibile in si in jurul orasului Tambor, facand din acest oras o destinatie favorita pentru cei care cauta facilitati turistice dezvoltate intr-un loc linistit. Snorkeling si scuba diving sunt activitati populare in randul vizitatorilor dornici de a experimenta peisajul subacvatic. Excursiile de o zi la Reservatia Naturala Cabo Blanco si la Insulele Negritos ofera vizitatorilor mari oportunitati de a experimenta viata salbatica remarcabila din Nicoya. Situat pe Peninsula Nicoya, Tambor cuprinde o mare parte din frumusetea naturala a regiunii, de care turistii se pot bucura din plin.

Tambor ofera o gama larga de optiuni pentru cazare. Statiunile de lux sunt cu siguranta preferate de catre turisti. Cu toate acestea, cazarea la preturi mai mici este disponibila. Unele hoteluri din Tambor sunt situate pe malul marii.

Tambor detine singurul aeroport din sudul peninsulei Nicoya.

Tambor