Transport Costa Rica

Fiti foarte atenti, deoarece Costa Rica nu are implementat un sistem de denumire a strazilor. Cu exceptia capitalei, unde denumirile strazilor importante sunt stiute doar de localnici, in restul oraselor, indicatiile se ofera pe baza cladirilor mari, a magazinelor, ori a altor edificii populare.

Autobuzele deservesc zilnic cele mai populare destinatii turistice din tara. Avantajele transportului in comun sunt acelea ca biletele sunt ieftine (rar depasesc 7 dolari) si ca acopera aproximativ 90% din suprafata tarii.

Totusi, toate rutele autobuzelor trec prin San Jose sau prin vecinatatea acestuia, ceea ce poate provoca intarzieri bune. De asemenea, autobuzele nu dispun de un sistem de rezervare a locurilor, ceea ce inseamna ca exista sansele sa nu prindeti loc in rutele foarte populare.

Inchirierea unei masini prezinta si ea avantaje, in sensul ca puteti vizita si plaje izolate sau zone montane inaccesibile celorlalte mijloace de transport. Si cu tehnologia de care dispunem, puteti inchiria aproape oricand o masina on-line si sa o aveti pregatita pentru cand ajungeti in Costa Rica. Pentru 4-500 de dolari pe saptamana puteti inchiria o masina de marime medie cu tractiune integrala. O mare parte din acest pret o reprezinta costul asigurarii, asigurare ce nu este optionala. Din cauza conditiei unei mari parti din drumuri, aceasta asigurare nu acopera cauciucurile si jantele masinii. Din aceasta cauza, toate firmele de inchirieri va vor cere o garantie in valoare de 750 de dolari, ce va va fi restituita atunci cand veti inapoia masina.

O alternativa la inchirierea unei masini ar fi inchirierea unei motociclete. Pentru aproximativ 420 de dolari, in functie de motocicleta si de sezon, puteti inchiria o motocicleta sport sau un chopper. Firmele solicita o garantie de 600 de dolari pe perioada inchirierii.

O cale usoara de a ajunge dintr-un loc in altul sunt microbuzele. La toate hotelurile, receptionistii pot ajuta turistii sa calatoreasca in tara cu ajutorul acestor microbuzele. O calatorie de la San Jose la Tamarindo costa aproximativ 30 de dolari de persoana. Soferii sunt atenti, cunosc foarte bine drumurile, iar microbuzele sunt foarte curate si primitoare.