Informatii utile Cavtat

Date generale


Moneda: Kuna (HRK)
Limba oficiala: Croata
Fus orar: GMT 01:00

Cavtat este recunoscuta pentru


situri religioase
puncte de interes
arhitectura
arta
cladiri istorice
istorie

Cand este indicat sa vizitati orasul Cavtat

Vizitati orasul in perioada mai – octombrie, cand vremea este deosebit de calda. Daca va doriti o perioada cu adevarat fierbinte pentru sejur, alegeti sa vizitati Cavtat intre iunie si septembrie, cand temperaturile au tendinta de a varia intre 18 si 28 °C.

Temperaturi medii lunare in Cavtat, Croatia

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra pentru vacanta de vara nu trebuie sa lipseasca tricourile si pantalonii scurti din bumbac; iarna este de preferat sa purtati haine in straturi. Nu uitati sa adaugati in bagaj: consumabile medicale, cosmetice si aparatul foto.

Modalitati de plata in Cavtat

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Cavtat, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa va poate costa aproximativ 7,27 Euro. O camera la un hotel bun, va costa aproximativ 51,43 Euro/noapte, iar la un hostel, 13,50 Euro/noapte. Inchirierea unei masini pe weekend va costa 181 Euro. Costul unei beri este de 2,11 Euro, un Coca Cola costa 0,99 Euro, iar un pachet de tigari (marlboro) – 2,99 Euro. Transportul in oras presupune un cost -pe un bilet- de 1,59 Euro, iar un litru de combustibil costa in medie 1, 48 Euro.

Transportul in Cavtat

Cavtat este un oras foarte usor de vizitat mergand pe jos. Aveti si posibilitatea de a folosi mijloace de transport pubic. Autobuzul cu nr 10 ofera oportunitatea vizitarii orasului, dar tot cu acest autobuz va puteti deplasa si la Dubrovnik.

Shopping in Cavtat

Cavtat este un loc fermecator, cu o promenada pietonala plina de magazine mici si cafenele pe trotuar, ideale pentru o plimbare relaxanta.

Orasul are numeroase magazine si supermarket-uri mici, care furnizeaza elementele esentiale de vacanta; si tarabe in piata care furnizeaza cele mai proaspete fructe si legume. Obiectele de artizanat traditionale, cum ar fi sculpturile in lemn, ceramica si lenjeriile de pat brodate pot fi achizitionate ca suveniruri de vacanta.