Cum se ajunge in Croatia

Calatoria cu avionul in Croatia

Pentru a ajunge in Croatia cu avionul, cautati un zbor catre unul dintre aeroporturile:

Dubrovnik Airport este situat la 21 km la sud-est de orasul Dubrovnik. Transportul public catre oras este realizat de compania Libertas Dubrovnik care opereaza servicii de transport cu autobuzul. Nu toate autobuzele merg la Dubrovnik, unele merg doar pana la Cavtat (5 km). Statiile de autobuz sunt imediat in afara terminalelor. Compania Atlas asigura transferal prin legaturi ce pleaca de Aeroportul Dubrovnik, dupa sosirea fiecarui zbor, tariful este de 35 kuna. Timpul de calatorie spre centrul Dubrovnik este de aproximativ 30 de minute. Taxiurile sunt disponibile pe trotuar, chiar in afara cladirii terminalului. Companiile de taxi care deservesc aeroportul includ Taxi Transport si Serviciul Dubrovnik

Facilitatile terminalului: exista doua birouri de schimb valutar - unul in Sosiri Internationale si unul in Plecari Internationale -, precum si o banca si un oficiu postal. Internetul Wi-Fi este gratuit, disponibil in cladirile terminalului pentru pasageri.

Split Airport este situat de-a lungul coastei Adriatice, la 6 km de Trogir si la 25 km de Split. Autobuzele locale (autobuz 37 si autobuzul 38) servesc aeroport la fiecare 20 minute in timpul zilei. Serviciile sunt operate de Promet. Un autobuz de transfer de la aeroport la Split este organizat si de compania de autobuze Plesoprijevoz. Autobuzele pleaca din aeroport la scurt timp dupa sosirea zborurilor, in timp ce autobuzele din Split la aeroport pleaca cu 90 de minute inainte de toate zborurile programate. Taxiurile sunt disponibile in afara cladirii terminalului, in orice moment in timpul orelor de functionare ale aeroportului.

Facilitatile terminalului: veti gasi o banca care ofera servicii de schimb valutar la parterul terminalului de pasageri. ATM-urile sunt de asemenea disponibile.

Companiile de inchirieri auto de la Aeroportul Split includ Europcar, Hertz, Alamo-National, Sixt, Dollar Thrifty si operatori locali.

Zagreb Airport este situat la 15 km sud de centrul Zagrebului, in suburbia Pleso Bani. Un autobuz Airport Express circula in mod regulat intre aeroport si statia de autobuz principala din centrul orasului Zagreb. Biletele costa 30 kuna intr-o directie, iar durata calatoriei este de aproximativ 30 de minute. Statia de autobuz este adiacenta la standul de taxi din afara terminalului. Taxiurile opereaza din afara cladirii terminalului. Acestea pot fi, de asemenea, pre-rezervat prin radio Taksi Zagreb.

Facilitatile terminalului: exista o banca, un birou de schimb (in zona de sosiri internationale), precum si ATM-uri in cladirea terminalului. Un oficiu postal este situat la parterul cladirii terminalului. Punctele de acces la internet sunt situate la primul etaj.

Alte aeroporturi din Croatia
Pula Airport se afla la 8 km nord-vest de orasul cu acelasi nume. Un serviciu de autobuz local face legatura cu orasul (durata calatoriei - 15 minute).

Rijeka Airport se afla la 27 km de orasul de pe insula Krk. Exista autobuze care fac legatura cu orasul (durata calatoriei - 45 de minute).