Informatii utile Dubrovnik

Date generale


Moneda: Kuna (HRK)
Limba oficiala: Croata
Fus orar: GMT 01:00

Dubrovnik este recunoscuta pentru


situri religioase
muzee
puncte de interes
arhitectura
istorie
cultura

Cand este indicat sa vizitati orasul Dubrovnik

Pentru a decide cand sa vizitati Dubrovnik este important sa evaluati prioritatile dumneavoastra. Fiecare sezon vine cu noi oportunitati pentru petrecerea timpului dumneavoastra in Dubrovnik.

Vara este de departe cel mai popular anotimp din an pentru a vizita Dubrovnik. Apa marii este calda si plajele stancoase sunt superbe. Site-urile arhitecturale si istorice sunt foarte aglomerate in acest sezon. Companiile de turism organizeaza excursii de o zi si numeroase vizite la obiective turistice din afara centrului orasului. Vremea poate fi foarte calda, dar multi vizitatori doresc sa se bucure de Marea Adriatica, si considera temperaturile foarte mari ca fiind ideale. Un program complet de expozitii, spectacole si evenimente este organizat ca parte a Festivalului de vara Dubrovnik.

Toamna, marea este destul de calda pentru inot – in septembrie si, uneori, chiar la inceputul lunii octombrie. De obicei, vremea este mai blanda decat in timpul verii. Vanturile care provin din Alpii Dinarici sunt puternice, iar toamna tarziu pot intrerupe programele de transport. Iarna, puteti vizita multe atractii turistice, intre care: City Walls, Palatul Rectorului, Palatul Sponza, Acvariul si Muzeul de Istorie Maritima. Extra - sezonul incepe de 1 noiembrie si continua pana la 1 aprilie. In acest timp preturile de cazare sunt de obicei reduse.

Temperaturi medii lunare in Dubrovnik, Croatia

Primavara devreme poate fi ploioasa in Croatia si cum multe dintre atractiile Dubrovnik sunt in aer liber, acest lucru poate fi un impediment pentru a le vizita. Sezonul turistic incepe in jurul sarbatorilor de Pasti. Temperatura apei poate fi rece, la mijlocul lunii mai.

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagajul dumneavoastra pentru vacanta de vara, haine usoare si incaltaminte extrem de confortabila; nu uitati ochelarii de soare si palaria. Din bagajul pentru vacanta de iarna nu trebuie sa lipseasca hainele care sa va asigure confortul termic; este recomandat sa purtati haine in straturi. Nu uitati aparatul de fotografiat!

Transportul in Dubrovnik

Momentan nu sunt tramvaie, trenuri sau metrouri din Dubrovnik, dar orasul vechi este foarte usor de vizitat pe jos. Toate autobuzele urbane sunt conduse de Libertas. Exista o serie de rute de autobuz care leaga orasul vechi cu suburbiile.

Aveti posibilitatea de a lua si un taxi, insa sunt foarte costisitoare.

Sofatul in Dubrovnik poate fi un cosmar din cauza aglomeratiei din sezonul de varf si al unui complicat sistem de sens unic.

Pentru a explora regiunea inconjuratoare, inchirierea auto poate fi solutia cea mai buna. Printre companiile de inchiriere de masini se numara Avis (tel: (020) 778 811; www.avis.com.hr), Dollar Thrifty (tel: (020) 773 588; www.thrifty.com.hr), Bingo Chirie (tel: (020) 773 136; www.bingo-rent.com) si Hertz (tel: (020) 771 568; www.hertz.hr).

Shopping in Dubrovnik

Orasul vechi este locul indicat pentru cumparaturi in Dubrovnik. Piata de zi cu zi de pe Gunduliceva Poljana, ofera in principal fructe si legume proaspete, dar si dantele realizate manual si alte suveniruri unice, cum ar fi bijuterii din aur si argint, miere de casa si obiecte de artizanat din lemn.

Exista o varietate de suveniruri ce pot fi cumparate din Dubrovnik, inclusiv sapunuri bijuterii, lavanda, produse din piele, ceramica, genti lucrate manual si haine.

Magazinele din Dubrovnik sunt in general deschise in intervalul 09-19/20. Cele mai multe magazine sunt deschise sapte zile pe saptamana.