Ghid turistic Fazana

Recomandat pentru: arhitectura, cladiri istorice, lacasuri de cult, situri religioase, plimbari in aer liber, parc, puncte de interes

Despre Fazana

Fazana este o mica localitate in Istria, Croatia; un mic port si centru pescaresc in partea de sud-vest a coastei Istria in stramtoarea Fazana, la 8 km nord-vest de orasul Pola (in limba croata, Pula). Peisajul din Fazana este dominat de paduri de pini. Principalele ocupatii includ pescuit, prelucrarea pestelui si construirea barcilor de pescuit mai mici.

Portul Fazana gazduieste numeroase evenimente culturale si muzicale care au loc in timpul verii. Dintre cele mai vechi si mai faimoase, fac parte "Stranka skuše" (un festival dedicat pescuitului), "Fazanski tanac" (un festival de folclor), "Veliki stol" (o festivitate cu fructe de mare, in cadrul careia puteti gusta diferite specialitati), "Zvizde, svice mi Feral" (o festivitate in cadrul careia Fazana sarbatoreste marea, cu muzica si solisti), si multe altele.

Fazana a fost intotdeauna o localitate bine cunoscuta pentru vinurile sale excelente si uleiul de masline. Mancarurile autentice si vinul de calitate oferite de restaurantele locale pot satisface cu siguranta cerintele oricarui gurmand. Gastronomia este una dintre atractiile cele mai puternice din Fazana. Plajele frumoase, climatul mediteranean si vegetatie luxurianta au contribuit la dezvoltarea turismului in Fazana. Plajele sunt acoperite in principal cu pietricele. Oferta turistica in Fazana include si activitatile sportive in taberele din apropiere, excursii la insule Brijuni, Kozadu si Jerolim.

In Fazana veti putea vizita si cateva biserici interesante, inclusiv Biserica St Elys din secolul al VI-lea, Biserica Fecioarei de pe Muntele Carmel din secolul al XIV-lea si biserica gotica Sf. Cosma si Damian, cu urme de fresce renascentiste in sacristie.