Ghid turistic Insula Korcula

Insula Korcula
Recomandat pentru: puncte de interes, situri religioase, panorama, turn, arhitectura, cultura, lacasuri de cult

Despre Insula Korcula

Korc¬ćula este o insula in arhipelagul central al Dalmatiei. Aceasta se intinde pe o suprafata de 279 km patrati (lungimea de 46.8 km, latimea intre 5,3 si 7,8 km). Cele mai inalte varfuri de pe insula sunt Klupca (568 m) si Kom (510 m). Insula este acoperita in mare parte cu flora mediteraneana; in unele locuri exista si paduri de pin. Insula cuprinde, de asemenea, orasele Vela Luka si Blato si satele de coasta din Lumbarda si Racisce, din Zrnovo, Pupnat, Smokvica si Cara.

Astazi, Insula Korcula reprezinta o fuziune unica a naturii splendide cu mii de ani de traditie culturala si istorie. Numeroase plaje frumoase, golfurile, hotelurile de lux si casele de vara, plantatiile de maslini si vita de vie, orasele antice si satele de pe insula, atrag turistii din intreaga lume. Vecinatatea orasului Dubrovnik si a insulei Mljet, le ofera vizitatorilor posibilitati in plus de agrement. Turistii pot vizita Parcul National Mljet, Dubrovnik, Makarska Riviera, Mostar si Neretva River, situate in apropiere. Bunele legaturi de transport cu feribotul ofera o multime de posibilitati pentru cei care doresc sa exploreze Dalmatia Centrala si de Sud.

In timp ce va aflati pe insula, va puteti relaxa pe una dintre plajele cele mai frumoase din toata Croatia, bucurandu-va de inot, caiac si snorkeling. Desi plajele sunt cunoscute pentru frumusetea lor radianta, aveti in vedere ca terenul este stancos, asa ca va trebui sa cumparati incaltaminte adecvata. Daca doriti sa explorati insula si sa beneficiati de cele mai pitoresti peisaje, puteti inchiria o bicicleta. O excursie de o zi in orasul Orebic va poate permite sa vizitati alte plaje fermecatoare si experimenta vederi uimitoare ale coastei. Daca doriti sa va cufundati in cultura, puteti invata un dans traditional, faimos pe plan local, Moreska. Sarbatorile sunt o adevarata placere in Korcula, gazdele acestora fiind cateva repere turistice importante de pe insula, precum Trezoreria Manastirii Sf. Marcu, Turnul Marco Polo, Palatul Arneri.

Insula Korcula