Informatii utile Insula Korcula

Date generale


Moneda: Kuna (HRK)
Limba oficiala: Croata
Fus orar: GMT 01:00

Insula Korcula este recunoscuta pentru


puncte de interes
situri religioase
panorama
turn
arhitectura
cultura

Cand este indicat sa vizitati Insula Korcula

Insula Korcula se bucura de un climat mediteranean. Clima este blanda, temperatura in luna ianuarie este de 9,8 °C (in orasul Korcula), iar in iulie 26.9 °C. Verile sunt calde si uscate, in timp ce iernile sunt blande si ploioase.

Temperaturi medii lunare in Insula Korcula, Croatia

Primavara este un anotimp ideal pentru activitati in aer liber. Acesta este sezonul ideal pentru activitati in aer liber, cum ar fi drumetiile si plimbari cu bicicleta. Pe insula, hotelurile si restaurantele se deschid pentru vara viitoare, dar inca nu sunt ocupate in intregime. Primavara trebuie sa fiti pregatiti pentru ploi sporadice.

Sezonul de varf se desfasoara in perioada iulie-august, cand cei mai multi europeni intra in vacanta de vara. In acest anotimp se redeschid toate facilitatile: hoteluri, restaurante, baruri si cluburi de dans; facilitatile pentru sporturile nautice; au loc concerte in aer liber si sunt redeschise cinematografele din statiunile mai mari. Exista si dezavantaje: cresterea preturilor la cazare, atractiile culturale, plajele si porturile de agrement sunt aglomerate, iar temperaturile se ridica la peste 30 °C.

Lunile septembrie si octombrie sunt inca populare pentru turisti. Hotelurile si restaurantele sunt inca deschise. Aveti posibilitatea sa faceti in continuare baie in mare in septembrie.

Perioada noiembrie-martie este considerata extra-sezon si multe facilitati turistice inchid complet pentru iarna.

Ce sa luati in bagaj

In functie de perioada din an in care doriti sa vizitati Insula Korcula, aduceti cu dumneavoastra hainele necesare, pantofi comozi si nu uitati sa puneti in bagaj si o umbrela. De asemenea, camera foto reprezinta o necesitate, in cazul in care doriti sa imortalizati cele mai frumoase momente ale sejurului.

Modalitati de plata in Insula Korcula

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui pe Insula Korcula, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa va poate costa aproximativ 7,26 Euro. O camera la un hotel bun, va costa aproximativ 51,41 Euro/noapte, iar la un hostel, 13,50 Euro/noapte. Inchirierea unei masini pe weekend va costa 181 Euro. Costul unei beri este de 2,11 Euro, un Coca Cola costa 0,99 Euro, iar un pachet de tigari (Marlboro) – 2,99 Euro. Transportul in oras presupune un cost -pe un bilet- de 1,58 Euro, iar un litru de combustibil costa in medie 1, 48 Euro.

Transportul in Insula Korcula

Astazi, ca si in trecut, racordurile bune de trafic intre orasele si satele insulare, cu insulele vecine, si mai ales cu partea continentala, sunt foarte importante pentru locuitorii insulei. Utilizati transportul public (autobuzele), decat inchirierea unei masini. Acest mijloc de transport este ieftin si distractive. Locurile de parcare sunt adesea dificil de gasit si pot fi, de asemenea, costisitoare. Utilizati feriboturile, mai degraba decat catamarane rapide, care au, in general, o majorare de pret.

Posibilitati de cazare in Insula Korcula

Pe Insula Korcula, puteti gasi cazare in hoteluri, apartamente, case de vacanta, vile de lux si camping. In oferta pentru hoteluri sunt incluse si: Hotel Adria, Hotel Park, Hotel Marko Polo, Hotel Bon Repos.

Shopping in Insula Korcula

Daca sunteti cazati in orasul Korcula, veti gasi aici un supermarket Konzum si o cateva tarabe la care se vand fructe si legume proaspete. Pentru cadouri, mergeti in orasul vechi, de unde puteti cumpara sapunuri, sampoane si uleiuri de masaj realizate din plante aromatice locale.

Puteti merge si la Vinarija Bartulovic (Prizdrina; + 385 20 7423 46) de pe Peninsula Peljesac, pentru a cumpara cateva sticle cu vin.

Insula Korcula