Informatii utile Insula Losinj

Date generale


Moneda: Kuna (HRK)
Limba oficiala: Croata
Fus orar: GMT 01:00

Insula Losinj este recunoscuta pentru


arhitectura
cladiri istorice
lacasuri de cult
situri religioase

Cand este indicat sa vizitati Insula Lošinj

Momentul cel mai bun pentru o vacant pe Insula Lošinj tine de aspecte pe care dumneavoastra le hotarati. Trebuie sa stiti ca temperatura medie de vara este de 24 °C si de iarna de 7 °C. Insula are o clima blanda si este vesnic verde.

Temperaturi medii lunare in Insula Losinj, Croatia

Cu aproximativ 2600 de ore de soare pe an, insula a devenit o destinatie indragita pentru croati dar si pentru turistii din alte tari europene.

Ce sa luati in bagaj

In situatia in care planificati o vacanta de vara pe Insula Lošinj, adaugati in bagaj incaltaminte comoda, pentru mers pe jos; pantaloni scurti si tricouri. Pentru o vacanta planificata in timpul iernii, adaugati in bagaj un mix de haine – in asa fel incat sa fiti pregatiti si pentru vreme calda si pentru vreme rece. Nu uitati aparatul de fotografiat!

Modalitati de plata in Insula Lošinj

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui pe Insula Lošinj, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa va poate costa aproximativ 7,26 Euro. O camera la un hotel bun, va costa aproximativ 51,41 Euro/noapte, iar la un hostel, 13,50 Euro/noapte. Inchirierea unei masini pe weekend va costa 181 Euro. Costul unei beri este de 1,98 Euro, un Coca Cola costa 0,92 Euro, iar un pachet de tigari (marlboro) – 2,99 Euro. Transportul in oras presupune un cost -pe un bilet- de 1,58 Euro, iar un litru de combustibil costa in medie 1, 48 Euro.

Transportul in Insula Lošinj

Feriboturi asigura zilnic transportul de la Rijeka la Mali Lošinj (timpul de calatorie 4 ore), si, de asemenea, intre Mali Lošinj si insulele din jur.

In iulie si august exista un serviciu de catamaran de la Venetia (cu o oprire la Pola (in limba croata, Pula)).

Autocare asigura zilnic transferul dinspre Zagreb catre Mali Lošinj si Veli Losin.

Posibilitati de cazare in Insula Lošinj

Indiferent de preferintele dumneavoastra de cazare, pe Insula Losinj veti gasi multe hoteluri, moteluri, pensiuni, la alegere, pentru sejurul dumneavoastra. Exista hoteluri cu diferite standarde de confort – de la o stea la 4 stele - in Mali Lošinj, Veli Lošinj si Nerezine.

Shopping in Insula Lošinj

De pe Insula Lošinj puteti cumpara o multitudine de suveniruri, intre care sunt vestite micile barci din ceramica, lucrate in atelierul Ultramarin. Ultramarin este un atelier de arta situate in Veli Lošinj, Croatia, pe care este recomandat sa-l vizitati. Aici sunt create obiecte decorative din lemn. Tot de aici puteti cumpara plante aromate si un minunat lichior, un digestiv natural.