Ghid turistic Opatija

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, arta, expozitii, monumente, muzee, parc, relaxare

Despre Opatija

Opatija este o statiune turistica situata in Istria de nord-est, aproape de portul Rijeka, la adapostul muntilor Ucka. Statiunea este numita si "Prima Doamna", "Perla Adriaticii", "Regina Turismului" - acestea sunt doar o parte din numele ce i se dau.

Statiunea a fost locul de evadare a nobilimii din Viena, si din Imperiul Austro-Ungar. Adusi aici de un microclimat usor, in Opatija au venit capete incoronate, compozitori, romancieri si alte celebritati ale timpurilor. Printre distinsii vizitatori s-au numarat Cehov, Puccini si Gustav Mahler. James Joyce si-a baut in mod regulat ceaiul pe terasa de la Imperial Hotel. In secolul al XIX-lea, nobilii austro-ungari au construit in Opatija vile spatioase, grandioase. Chiar si astazi puteti vedea mostenirea stilului de viata al nobililor din monarhiile austro-ungare in arhitectura vilelor. Acum, aceste vile sunt transformate in hoteluri. Cele mai multe dintre ele sunt situate pe celebra lungo mare.

Veti fi incantat de promenada Opatija-Lungomare. Opatija pastreaza un aer de opulenta: hoteluri grandioase, sali de bal in care troneaza candelabrele de cristal, produse de patiserie vieneze, bijutetii de moda veche. Frumusetea si eleganta caracterizeaza statiunea, si multi turisti continua sa revina in fiecare pe tot parcursul vietii, sustinand ca pur si simplu se simt minunat in acest loc elegant, frumos si natural.

Pentru cei ce opteaza pentru un sejur in Opatija, orasul si locurile din apropiere sunt renumite pentru porturile de agrement si turismul nautic. ACI Marina Opatija se afla intre Opatija si Icici si este deschis pe tot parcursul anului. Exista, de asemenea, un port de agrement in Opatija unde va puteti bucura de barcile cu vele. Mai mult decat atat, iubitorii de biciclete au mai multe trasee de ciclism la dispozitie. Cei carora le place aventura, pot urca pe muntele Ucka. Opatija a devenit un loc preferat pentru cei care nu cauta distractia in discoteci zgomotoase, ci mai degraba au dorinta de a bea cocktail-uri intr-unele dintre cele mai luxoase baruri. Cu toate acestea, exista locuri si optiuni pentru toata lumea.

Exista o multime de optiuni pentru vara in Opatija. Puteti merge la un concert bun, la un cinematograf sau sa vizitati o expozitie. Exista, de asemenea, evenimente interesante ca Festivalul de flori in iunie, Festivalul de jazz in luna iulie, Saptamana Bridge si turneul Petanque in luna octombrie.

Datorita pozitiei sale pe riviera, Opatija are multe plaje, dotate cu toate facilitatile de care este nevoie. Exista, de asemenea, cateva terase, pentru cei care cauta confort complet. Iubitorii de natura, in golfuri ascunse si roci se pot bucura de natura in forma sa cea mai pura. In apropiere Mošćenicka Draga este faimos pentru plaja 2 km lungime pietris, care este o alegere excelenta daca sunteti in vacanta cu copiii.

Parcuri cu plante frumoase, indigene, acopera o mare parte din Riviera Opatija, asa cum o face Parcul Central al orasului. Opatija este o alegere ideala pentru toti cei care cauta lux si splendoare. Opatija este un sinonim pentru lux si o alegere potrivita pentru toti cei care doresc sa aiba o vacanta de neuitat.

Top obiective turistice Opatija

Vila Angiolina din Opatija
Vila Angiolina din Opatija

Istoria Vilei Angiolina din Opatija a inceput in anul 1844, cand un comerciant de la Rijeka, Iginio Scarpa, a transformat o casa modesta intr-o vila splendida,...

Parcul Central din Opatija
Parcul Central din Opatija

Parcul Central din Opatija este un monument horticol care acopera o suprafata de 3.64 ha. Aceasta este impartit in 60 de domenii si include aproximativ...

Fantana Helios si Selena din Opatija
Fantana Helios si Selena din Opatija

Fantana Helios si Selena este situata vizavi de Hotelul Imperial, langa biserica Sf. Iacov din Opatija. Aceasta este opera sculptorului Hans Rathautskog...