Informatii utile Opatija

Date generale


Moneda: Kuna (HRK)
Limba oficiala: Croata
Fus orar: GMT 01:00

Opatija este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
arta
expozitii
monumente
muzee
parc

Cand este indicat sa vizitati orasul Opatija

Reputatia Opatija ca destinatie de vacanta se datoreaza in mare parte climatului mediteranean bland pe care vizitatorii sai il experimenteaza. Opatija ofera, de obicei, o vara mediteraneana si o vreme placuta si in timpul iernii.

Temperaturi medii lunare in Opatija, Croatia

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagajul dumneavoastra pentru vacanta vara haine usoare, confortabile, preferabil din bumbac; iar pentru iarna haine pe care sa le puteti purta in straturi, care sa va tina de cald. De asemenea, nu uitati aparatul foto!

Modalitati de plata in Opatija

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Opatija, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa va poate costa aproximativ 7,59 Euro. O camera la un hotel bun, va costa aproximativ 51,41 Euro/noapte, iar la un hostel, 13,50 Euro/noapte. Inchirierea unei masini pe weekend va costa 181 Euro. Costul unei beri este de 1,98 Euro, un Coca Cola costa 1,06 Euro, iar un pachet de tigari (marlboro) – 2,99 Euro. Transportul in oras presupune un cost -pe un bilet- de 1,58 Euro, iar un litru de combustibil costa in medie 1, 48 Euro.

Transportul in Opatija

Opatija dispune de servicii de autobuz. Linia de autobuz nr. 32 conecteaza Riviera Opatija - de la Rijeka la Preluk, Volosko si de la Opatija la Icici, Ika si Lovran. Autobuzele portocalii duc turistii pana la Lovran, Medveja si Moscenicka Draga care au cele mai frumoase plaje de pe Riviera.

Biletul dus-intors pentru o zona (la Icici, Ika sau Volosko) este 2,20 €, iar biletul catre Rijeka sau Moscenicka este de 3,70 €, si pot fi cumparate de la chioscuri. Biletele pot fi, de asemenea, cumparate in autobuz, dar doar pentru o singura directie si la un pret mai mare.

Shopping in Opatija

Opatija nu ofera o zona de shopping impresionanta. Ca in orice statiune, stradutele inguste si tarabele din apropierea plajelor vand numeroase suveniruri si diverse articole necesare la plaja. In situatia in care doriti sa achizitionati ceva mai deosebit, mergeti la Centrul Comercial Operetta, o cladire din centrul orasului; de aici puteti cumpara haine de designer, suveniruri, sculpturi sau obiecte de decor.