Ghid turistic Orebic

Recomandat pentru: atractii inedite, manastiri, muzee, situri religioase, atractii turistice

Despre Orebic

Orebić este un port si un oras in cantonul Dubrovnik-Neretva in Croatia. Acesta este situat pe peninsula Peljesac de pe coasta dalmata. Orebić este la o distanta de 112 km de Dubrovnik. Orasul a fost numit dupa familia care a restaurat castelul din interiorul asezarii fortificate in 1586.

Turismul este una dintre sursele principale de venit ale orasului, in special in timpul lunilor de vara. In anii 1960 un numar mare de non-localnici (mai ales din orasele mai mari din fosta Iugoslavie) si-au construit case pentru vacanta de vara aici. In anii urmatori, turistii din alte tari au inceput sa soseasca in Orebić. Astazi, cei mai multi turisti vin din Ungaria, Germania si Italia.

Manastirea Maicii Domnului este o atractie populara. Vizitatorii sunt, de asemenea, atrasi de Muntele Sfantul Ilie, situat in spatele orasului, care ofera vederi frumoase spre insula Korcula si Marea Adriatica. Din Orebić se organizeaza numeroase drumetii in satele din apropiere.

Acest oras pitoresc este o tentatie irezistibila pentru turistii care cauta frumusetea naturala si relaxarea, acestia vor gasi aici: brazi seculari, chiparosi, plantatii de maslini, peluze spatioase si gradini de flori, plaje de nisip, care in unele locuri se intind pe o mila si in altele sunt punctate de mici golfuri cu ape cristaline. Plaja principala a orasului, Trstenica, este o mare atractie.

Orebić are in prezent aproximativ 4.000 de paturi pentru cazare, in hoteluri curate si foarte modern mobilate. Turistii pot inchiria barci cu sau fara motor, canoe, biciclete, terenuri de tenis; pot merge sa faca surf si scufundari; pot participa la concerte de muzica, spectacole de folclor, seri dalmate.

Top obiective turistice Orebic

Manastirea Franciscana din Orebic
Manastirea Franciscana din Orebic

La doi kilometri vest de Orebic, se afla o manastire franciscana construita in stil gotic-renascentist. Manastirea Franciscana a Fecioarei este o capodopera...

Muzeul Maritim din Orebic
Muzeul Maritim din Orebic

Muzeul Maritim din Orebic a fost fondat in 1957. Acesta afiseaza diferite artefacte istorice ale autoritatilor locale Orebic. Muzeul Maritim din Orebic...