Ghid turistic Pola

Recomandat pentru: situri religioase, istorie, lacasuri de cult, puncte de interes, arheologie, arhitectura, arta

Despre Pola

Orasul Pola (in limba croata, Pula) a fost fondat de grecii antici si a devenit unul din orasele cele mai importante si cel mai mare din Istria, datorita locatiei sale strategice. In epoca romana, orasul Pola a cunoscut o expansiune rapida. Pe parcursul istoriei sale, localitatea a fost condusa de Republica Venetiana, pentru mai mult de 600 de ani. Apoi, a fost condus de catre austrieci, si, dupa Primul Razboi Mondial, a devenit parte din Italia. Orasul a devenit teritoriul Croatiei numai in 1991.

Aceasta istorie bogata nu putea sa nu se reflecte in monumente istorice frumoase. O vizita aici inseamna sa descoperiti un splendid amfiteatru, Arena. In prezent acesta gazduieste spectacole de teatru si opera, precum si festivaluri de film. Exista, de asemenea, mai multe monumente ale timpurilor preistorice: statuia lui Apollo, templul lui Augustus si Arcul de Triumf Serghie.

Ca in orice oras vechi, sapaturile arheologice nu se opresc nici in acest oras. Toate constatarile pretioase pot fi gasite intr-unul din muzeele orasului, Muzeul de Arheologie. Aici puteti vedea o colectie de ceramica, bijuterii si figurine. Exista, de asemenea, mai multe atractii pentru iubitorii naturii. In timpul verii, vizitatorii se pot bucura de odihna pe cele mai bune plaje, iar in afara sezonului se poate explora splendoarea naturii in Parcul National Bruny.

Orasul este renumit pentru restaurantele sale de inalta calitate, dintre care multe au terase si sunt decorate confortabil. In plus, turistii se pot bucura de muzica live. Excursiile cu barca la Kornati si arhipelagurile Brijuni pot contribui la diversificarea petrecerii timpului liber.

Riviera are o multime de plaje stancoase cu pietris, precum si frumoase terase de la care puteti privi apele limpezi si calde ale Marii Adriatice. Cele mai bune plaje sunt situate in Punta Verudela, Banjole, Fazana si Premantura. In Medulin pe plaja Bijeca veti gasi si un kilometru de nisip. Sporturi nautice cum ar fi windsurfing, caiac si snorkelling sunt organizate la nivel local.

Pola este o statiune excelenta pentru familii: cu plaje, sporturi nautice, piscine la hoteluri si terenuri de sport. Copiii sunt, de asemenea, incantati de ramasitele orasului roman si de acvariu.

Top obiective turistice Pola

Amfiteatrul Roman din Pola
Amfiteatrul Roman din Pola

Arena este numele amfiteatrului situat in orasul Pola, Croatia (in limba croata, Pula). Aceasta a fost construita in perioada 27 i.Hr. - 68 d.Hr. si este...

Catedrala din Pola
Catedrala din Pola

Catedrala Adormirea Maicii Domnului este, impreuna cu Bazilica Euphrasiana, unul dintre cele doua lacasuri oficiale ale romano-catolicilor din eparhiiile...

Muzeul de Arheologie din Pola
Muzeul de Arheologie din Pola

Muzeul de Arheologie a fost fondat in Templul lui Augustus in anul 1802 de catre maresalul Marmont, desi baza colectiei de exponate o formeaza obiectele...

Capela Sfanta Maria Formosa din Pola
Capela Sfanta Maria Formosa din Pola

Capela bizantina Sf. Maria Formosa a fost construita in secolul VI (aproximativ 546), in forma de cruce greaca, asemanatoare bisericilor din Ravenna. Aceasta...