Informatii utile Pola

Date generale


Moneda: Kuna (HRK)
Limba oficiala: Croata
Fus orar: GMT 01:00

Pola este recunoscuta pentru


situri religioase
istorie
lacasuri de cult
puncte de interes
arheologie
arhitectura

Cand este indicat sa vizitati orasul Pola (in limba croata, Pula)

Cei mai multi turisti viziteaza orasul in lunile de vara. In lunile de vara sunt organizate cele mai multe excursii turistice. Trebuie sa stiti, de asemenea, ca multe restaurante sunt inchise intre lunile octombrie si mai.

Temperaturi medii lunare in Pola, Croatia

Ce sa luati in bagaj

In situatia in care mergeti in acest oras in sezonul cald, adaugati in bagajul dvs. pantaloni scurti si tricouri comode din bumbac. In timpul iernii va va tine de cald o haina de lana sau o jacheta. Purtati haine in straturi. Nu uitati camera foto, pentru a imortaliza imagini unice!

Transportul in Pola

Pentru transportul local, aveti posibilitatea sa utilizati Serviciul Taxi, care este mai ieftin din ianuarie 2012. Pretul pentru un bilet de autobuz este mare – este mult mai facil sa achizitionati un BusCard pentru ca acesta reduce drastic pretul unei calatorii.

Posibilitati de cazare in Pola

Intre oportunitatile de cazare in orasul Pola, se numara si: Hotel Riviera - construit in 1907 pentru ofiterii de rang inalt din armata austro-ungara, hotelul ofera camere curate, ordonate si confortabile; preturile sunt mari pentru serviciile pe care le ofera. Youth Hostel - situat la aproximativ zece metri de plaja. Villa Mihaela – ofera servicii de calitate si este bine dotata cu mobilier si aparatura.

Shopping in Pola

Orasul Pola are o varietate de magazine, de turistii pot cumpara ceea ce au nevoie. Pola include printre altele magazine de suveniruri, talciocur si piete de artizanat. In oras exista o piata de peste foarte populara si celebra. In piata veti gasi la vanzare tot felul de pesti si fructe de mare.