Ghid turistic Rijeka

Recomandat pentru: situri religioase, lacasuri de cult, arhitectura, cladiri istorice, atractii inedite, cladiri istorice, cultura

Despre Rijeka

Pe baza istoriei sale turbulente si a bogatului patrimoniu cultural, Rijeka si-a creat identitatea de oras deschis, un centru multinational si multicultural, in care toleranta, intelegerea si coexistenta au o semnificatie speciala.

Astazi, Rijeka este un oras cu o dezvoltare intensiva a serviciilor. Cu toate acestea, Rijeka isi mentine si activitatile economice tipice, cum ar fi activitatile portuare, constructiile navale si industria de prelucrare a petrolului. O atentie deosebita a fost acordata infrastructurii comunale, dezvoltarii durabile si ecologiei - Rijeka fiind dintre putinele orase de la Marea Adriatica care a rezolvat problema de protectie impotriva poluarii marii, dupa ridicarea statiei de epurare a apelor uzate. Cu toate acestea, adevarata valoare a orasului Rijeka se afla in locuitorii sai, oameni deschisi si prietenosi, oameni care vorbesc cel putin o limba straina si pentru care comunicarea cu lumea este o parte importanta a muncii lor de zi cu zi.

Dintre cele mai importante atractii din Rijeka, putem mentiona Castelul Trsat, catedrala Sfantul Vito sau inscrisurile gogolitice de la biblioteca de stat, celebrele manuscrise Glagoljica. In afara de obiectivele turistice importante, cand mergeti la Rijeka, vizitati cateva dintre restaurantele de aici, pentru a incerca specialitatile orasului si ale zonei, in mare parte bazate pe legume si peste. In taverne puteti incerca vinuri pe piata interna, impreuna cu branza de casa, prosciutto si masline.

De la inceputul lunii iunie pana la sfarsitul lunii iulie, puteti lua parte la un festival de vara, in cadrul caruia se organizeaza concerte si alte manifestari culturale. Rijeka va ofera si spectacole de teatru, concerte si stand-up comedy. Alegerea este dificila, de la nopti karaoke, la nopti literare, la concerte de jazz si multe altele. Veti avea intotdeauna ceva de facut in Rijeka. Localitatea croata ofera multe baruri, discoteci bune si pub-uri unde puteti dansa pana in zori. Puteti alege stilul de muzica preferat si atmosfera care va place cel mai mult si distractia poate incepe.

Cand vine vorba despre plajele din Rijeka este important sa mentionam ca nu exista prea multe plaje chiar in oras. Cea mai frumoasa plaja este Kostrena, care se afla la aproximativ 5 km distanta de centrul orasului, spre est. Kostrena are ambele suprafete stancoase si cu pietris, precum si golfuri mici prietenoase.