Informatii utile Rijeka

Date generale


Moneda: Kuna (HRK)
Limba oficiala: Croata
Fus orar: GMT 01:00

Rijeka este recunoscuta pentru


situri religioase
lacasuri de cult
arhitectura
cladiri istorice
atractii inedite
cladiri istorice

Cand este indicat sa vizitati orasul Rijeka

Rijeka are o clima subtropicala umeda, cu veri calde si ierni relativ blande si ploioase. Zapada este rara (de obicei 3 zile pe an). Exista aproximativ 22 de zile pe an, cu temperature de 30 °C, sau mai mari. Ceata apare in principal in timpul iernii. Clima este, de asemenea, caracterizata de ploi frecvente. Vanturile Bora sunt comune in timpul iernii.

Temperaturi medii lunare in Rijeka, Croatia

Ce sa luati in bagaj

Tesaturile usoare, cum ar fi bumbacul si inul pentru vacanta de vara, va vor fi de ajutor. Pentru iarna puneti in bagaj pulovere, cizme, manusi, fulare. Nu uitati medicamentele bazate pe prescriptia medicala, lentilele de contact de unica folosinta sau ochelarii de vedere, cecurile personale si orice alte documente importante.

Transportul in Rijeka

Rijeka se poate vizita mergand pe jos, traficul fiind interzis in centrul orasului. Orasul ofera si o retea eficienta de autobuz local. Autobuzele catre Trsat (nr. 2 si 8) sunt cele mai utile pentru turisti. Rijeka are, de asemenea, servicii de taxi ieftine si bine organizate.

Shopping in Rijeka

Rijeka are multe centre comerciale de mari dimensiuni, precum si numeroase magazine mici si mijlocii pentru gustul tuturor. Rijeka Tower este unul dintre cele mai noi mall-uri.

Cele mai multe magazine din centrul orasului sunt deschise de la 8 am pana la 20, sambata si duminica, de obicei, pana la 13. In cazul in care aveti nevoie de tigari sau ziare, dupa ora 20, acestea pot fi cumparate de la chioscurile care functioneaza toata noaptea in statia principala de autobuz, Zabica.

Suveniruri autentice pot fi cumparate de la Centrul de Informare Turistica, de la La Mamma Delicije pe Trsat, si de la magazinul de suveniruri Bazilisk situat in centrul orasului.