Ghid turistic Rovinj

Recomandat pentru: arhitectura, puncte de interes, situri religioase, cladiri istorice, divertisment, vacante cu familia, istorie

Despre Rovinj

Rovinj este una dintre cele mai mari statiuni de pe peninsula Istria din Croatia, situata la 22 de km sud de Porec si 25 km nord de aeroportul Pola (in limba croata, Pula). Cu plaje intime si un port pitoresc deosebit este o destinatie ideala pentru relaxare. Dupa o zi de inot si plaja, relaxati-va in orasului vechi pitoresc venetian: un labirint de alei pietruite si inguste incantatoare si case traditionale din piatra. Puteti merge intr-o excursie cu barca pe insulele din St Andrea si Katerina Dm sau puteti vizita manastirea si biserica in stil baroc Sf. Eufemia.

Rovinj este orasul cel mai iubit din Istria, unul din orasele de top ale Croatiei si unul dintre cele mai romantice locuri. Culorile pastelate ale caselor grupate pe strazile abrupte si un clopot turn venetian, va vor da impresia ca sunteti in Italia. Orasul are legaturi culturale si istorice cu Italia, receptionand, in fiecare an, un numar mare de turisti din "cizma". Multe restaurante au in meniu fructe de mare, paste si pizza, nu numai pentru a-si ispiti vizitatorii cat si pentru faptul ca localnicii si-au dezvoltat gustul pentru preparatele din bucataria italiana. Majoritatea locuitorilor din Rovinj vorbesc fluent in limba italiana; multi dintre acestia au lucrat in Italia.

Rovinj este inca un port de pescuit activ si puteti lua barci spre minunatele insule, Crveni Otok si Katarina. Orasul este ideal amplasat pentru a vizita statiunile la fel de populare cum ar fi Porec, Pola, Ruzici si Umag. Scafandrii vin aici pentru a cerceta celebra epava, Baron Gautsch.

Cele mai multe dintre hoteluri sunt asezate de-a lungul plajelor, la est de portul Rovinj. O succesiune de golfuri pitoresti mici ofera posibilitatea de practicare a sporturilor nautice: windsurfing, parascending si schi nautic. Adultii si copiii se pot bucura de acvariu, bowling, echitatie si excursii cu barca.

Rovinj atrage cupluri si familii care cauta un amestec placut de plaje si atmosfera. Viata de noapte tinde sa se invarta in jurul portului cu cafenele romantice pe malul apei si restaurante in care se poate asculta muzica.