Informatii utile Rovinj

Date generale


Moneda: Kuna (HRK)
Limba oficiala: Croata
Fus orar: GMT 01:00

Rovinj este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
situri religioase
cladiri istorice
divertisment
istorie

Cand este indicat sa vizitati orasul Rovinj

Statiunile de pe coasta Adriaticii sunt din ce in ce mai populare datorita timpului scurt de zbor dinspre Romania si temperaturilor ridicate din timpul verii. Daca doriti sa experimentati 10 ore de soare pe zi, vremea din Rovinj in timpul lunilor de vara nu va va dezamagi. Sezonul cald dureaza sapte luni, din aprilie pana in octombrie, iar temperaturile din Rovinj vor fi peste 20 °C in aceasta perioada a anului. Din iunie pana in septembrie temperaturile sunt mai mari de 25 °C si soarele straluceste peste 10 ore pe zi. Iernile sunt blande, iar temperaturile in decembrie si ianuarie ajung frecvent la 14 °C.

Temperaturi medii lunare in Rovinj, Croatia

Bineinteles, vremea cea mai fiabila pentru o vacanta in Rovinj este in timpul verii, dar orasul nu-si pierde farmecul nici in restul anului. In aprilie, doua regate importante anima apele din Rovinj: Regatta - Chioggia - Rovinj - Chioggia si Regatta Pesaro - Rovinj – Pesaro. In iunie are loc Salsa Festival - acesta este locul pentru a viziona, invata si prezenta salsa. In iulie are loc Rovinj Summer Festival - incepand cu mijlocul lunii, veti putea asculta muzica clasica, pop si folk in bisericile din Rovinj si in piete. In august are loc Grisia Art Fair - Grisia este cu siguranta cea mai populara expozitie in aer liber din Croatia, precum si cel mai mare eveniment cultural recunoscut in Rovinj. Tot in august, la sfarsitul lunii, are loc Rovinj Fiesta - timp de 3 nopti in oras au loc concerte si petreceri in aer liber, care se incheie cu focuri de artificii. In septembrie are loc Festivalul St Euphemia - Rovinj isi sarbatoreste sfanta patroana, Sf. Eufemia.

Ce sa luati in bagaj

In timpul verii este cald in Rovinj, din acest motiv bagajul dumneavoastra ar trebui sa contina pantaloni scurti si haine usoare de bumbac. Lotiunile de protectie solara, palariile si ochelarii de soare va pot fi, de asemenea, de ajutor pentru a fi protejat impotriva soarelui fierbinte. In timpul iernii, ar trebui sa purtati haine in straturi.

Modalitati de plata in Rovinj

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Rovinj, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa va poate costa aproximativ 7,92 Euro. O camera la un hotel bun, va costa aproximativ 51,41 Euro/noapte, iar la un hostel, 13,50 Euro/noapte. Inchirierea unei masini pe weekend va costa 181 Euro. Costul unei beri este de 2,44 Euro, un Coca Cola costa 1,06 Euro, iar un pachet de tigari (marlboro) – 2,99 Euro. Transportul in oras presupune un cost -pe un bilet- de 1,58 Euro, iar un litru de combustibil costa in medie 1, 48 Euro.

Transportul in Rovinj

Rovinj este bine conectat la alte orase de coasta din Istria. Exista cel putin 12 autocare care fac zilnic legatura cu Porec (1 ora) si Pola (40 de minute) si pana 6 autocare pe zi, pentru Rijeka (3 1/2 ore). Exista, de asemenea, autocare (toate noaptea) care merg la Dubrovnik si la Zagreb (5 pana la 8 ore).

Daca aveti nevoie sa inchiriati o masina, am recomanda Autoeurope, lider de piata in inchirieri auto la preturi accesibile.

Rovinj este servit de gara Kanfanar (10 km), care leaga regiunea la Rijeka. Cu toate acestea, calatoria cu autocarul este de preferat in favoarea celei cu trenul, din cauza conexiunilor limitate si programului.

Shopping in Rovinj

Grisia Street Standout - strada principala din Rovinj este de fapt un culoar abrupt, pietruit, care ruleaza de la piata principala pana la Biserica Sf. Euphemia. Acesta este plin cu magazine, galerii si cladiri. Galerija Peti-Bozic la nr. 22 este una dintre cele mai placute si mai interesante. Acest magazin mic specializat in arta naiva croata a fost creat de Marija Peti-Bozic. Cele mai multe dintre lucrarile Peti-Bozic sunt in ulei pe sticla, tipic Scolii Hlebine. Magazinul este condus de sotul artistei.

August este oficial luna celebrarii artei Grisia; in cursul acestei luni, magazinele si restaurantele raman deschise atata timp cat exista oameni pe strada.