Ghid turistic Skradin

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, parc, relaxare

Despre Skradin

Skradin este un oras mic situat la aproximativ 15 km de Sibenik, de-a lungul raului Krka. Este unul dintre cele mai vechi orase croate si o destinatie turistica atractiva, in apropierea careia exista numeroase site-uri deosebite, cascade, precum Skradin Roski, precum si o mica insula franciscana – Visovac.

Unul dintre cele mai frumoase porturi din Croatia este situat in Skradin. Orasul este renumit pentru trecutul turbulent. Daca doriti sa aflati mai multe despre acest oras mic si fermecator, explorati harta orasului Skradin pentru ca descoperi site-urile sale istorice: Biserica Maicii Domnului cu turnul clopotnita (se afla in cea mai mare piata din centrul orasului - secolul al XVIII-lea), o biserica ortodoxa a Sf. Spiridon (situata in centrul orasului vechi), bisericile Sf. Petko si Jeronim (situate in centrul orasului vechi), precum si Glavica Bribirska (la 15 km de Skradin).

Nu pierdeti ocazia de a vizita frumusetile naturale ale Parcul National Krka, precum cascada Skradin, cascada Roski si Visovac - toate situate la parcul national. In timpul lunilor de vara, liniile de feribot sunt foarte frecvente de la Skradin la Parcul National Krka. In Skradin, va puteti bucura de inot in raul Krka, sau puteti merge pe o plaja.

Daca sunteti un pasionat de gastronomie si de dorinta de a savura specialitati din aceasta regiune, vizitati restaurantele "Zlatne školjke", "Bak", "Barbara", precum si tavernele "Prstaci", "Dalmatino" si "Bonaca".

Top obiective turistice Skradin

Parcul National Krka din Skradin
Parcul National Krka din Skradin

Parcul National Krka din Skradin este unul dintre parcurile nationale croate. Acesta a fost numit dupa raul Krka. Parcul este situat de-a lungul cursului...