Ghid turistic Split

Recomandat pentru: situri religioase, istorie, puncte de interes, arhitectura, lacasuri de cult, muzee, simbol turistic

Despre Split

Split este un oras in Europa Centrala Dalmatia, Croatia. Orasul a fost construit initial in jurul Palatului lui Diocletian (un palat/fort construit pentru imparatul roman Diocletian), unde localnicii cautat refugiu in urma cu secole. Datorita climei sale ideale, localnicii numesc orasul Split: "cel mai frumos oras din lume". Multi sportivi celebri sunt nascuti in Split, din acest motiv localnicii numind orasul si "cel mai sportiv din lume".

Split este un oras ideal pentru cei care doresc sa combine site-urile istorice si culturale cu distractia, o combinatie placuta de traditional si modern. Pozitia centrala a orasului il face ideal plasat pentru a explora plajele superbe de pe Riviera Makarska. Acesta ofera, de asemenea, o baza de vizitare a insulei Hvar sau Brac. Feriboturile din Split alerga de-a lungul coastei spre statiuni invecinate si insulele din Marea Adriatica.

Una dintre atractiile acestei asezari este Orasul vechi, dominat de spectaculoase ramasite istorice si culturale, aflate in interiorul zidurilor Palatului lui Diocletian. Alte atractii sunt pietele minunate, portul de agreement si o promenada atractiva la malul marii.

In oras exista o gama larga de cafenele, crame, restaurante si taverne de familie care servesc specialitati locale si vinuri croate excelente. Viata de noapte este plina de verva. Split ofera, de asemenea, muzee si galerii si o multime de atractii culturale - de la spectacole folclorice la concerte clasice si pop.

In apropiere de Split sunt o multime de plaje. Exista, de asemenea, facilitati excelente pentru sporturi nautice, cum ar fi navigatie si windsurfing. Split este un centru turistic important, o poarta spre Dalmatia, cu un aeroport international, feriboturi din Italia si servicii locale cu barca spre insulele din apropiere.