Ghid turistic Zagreb

Recomandat pentru: puncte de interes, situri religioase, plimbari in aer liber, arta, arhitectura, cultura, lacasuri de cult

Despre Zagreb

Zagreb este capitala Croatiei si orasul cel mai important al tarii. Desi orasul nu este la fel de popular pentru turisti in comparatie cu coasta Dalmatiei, ofera cateva dintre atractiile pentru care se merita sa va opriti aici pentru cateva zile. Zagreb este centrul economic al tarii si poarta de acces spre Europa de Vest. Orasul este situat pe pantele Muntele Medvednica, de-a lungul malurilor raului Sava, in partea de nord a Croatiei.

Zagreb este impartit in trei parti: Gornji Grad, care contine Palatul Prezidential, catedrala istorica Sf. Marcu, parlamentul croat, muzee si galerii - toate stabilite pe strazile pietruite laminate de lampi cu gaz; Donji Grad, cu magazinele sale, restaurante, cafenele, teatre, parcuri; si Novi Zagreb, plin de cladiri inalte si nicio atractie turistica.

Pe langa faptul ca este un centru comercial important, Zagreb este centru turistic si un loc popular pentru conferintele internationale. Acest oras este bogat in monumente istorice, muzee si galerii, are magazine moderne, restaurante, facilitati sportive si de recreere, precum si o infrastructura de transport buna. Zagreb este numit orasul muzeelor, deoarece exista mai multe muzee pe metru patrat decat in orice alt oras din lume. Vizitatorii vor gasi in posibilitati numeroase de cazare in Zagreb si o multime de baruri si restaurante cochete, precum si sansa de a merge cu tramvaie noi si stralucitoare pentru a vedea unele cele mai importante obiective turistice din Croatia, de profil cultural.

Orasul Zagreb are, de asemenea, un centru medieval splendid, ce ofera realizarea unor cumparaturi de suveniruri si un numar tot mai mare de cluburi de noapte pline de viata. Zagreb este situat in asa fel incat sa puteti explora orasele medievale pitoresti din nordul Croatiei, inclusiv Samobor, Vrbovec, si Karlovac. Exista, de asemenea, oportunitati pentru drumetii in apropiere de Muntele Medvednica.

Articole din Zagreb

Top10 cele mai ieftine capitale europene
Top10 cele mai ieftine capitale europene

Va propunem un top al celor mai ieftine 10 capitale europene din punct de vedere turistic. S-au luat in considerare mesele zilnice (la restaurante tip...