Informatii utile Zagreb

Date generale


Moneda: Kuna (HRK)
Limba oficiala: Croata
Fus orar: GMT 01:00

Zagreb este recunoscuta pentru


puncte de interes
situri religioase
plimbari in aer liber
arta
arhitectura
cultura

Cand este indicat sa vizitez orasul Zagreb

Vara si primavera sunt anotimpurile cele mai bune pentru o vacanta la Zagreb. In aceste anotimpuri se inregistreaza cele mai bune temperaturi din an. Tot acum au loc cele mai multe dintre festivalurile orasului.

Temperaturi medii lunare in Zagreb, Croatia

Iernile sunt foarte reci si cu zapada, iar toamna este dominate de ploaie si ceata.

Ce sa luati in bagaj

Vremea in Zagreb este rece in lunile de iarna, astfel incat calatorii care il viziteaza in aceasta perioada ar trebui sa poarte haine si accesorii care sa tina de cald. Toamna este foarte ploioasa, din acest motiv ar trebui sa puneti in bagaj haine care sa va protejeze de ploaie si o umbrela. Vara la Zagreb este cald, dar confortabil; calatorii ar trebui sa poarte haine usoare, din bumbac, in aceste luni.

Transportul in Zagreb

Pentru calatoriile locale din afara centrul orasului, autobuzele sunt mai putin costisitoare si mai convenabile decat trenurile. Sistemul de tramvai este excelent pentru transportul in centrul orasului. Maksimir Park si lacul Jarun sunt ambele usor accesibile cu tramvaiul. Parcul Maksimir este cel mai mare parc din Zagreb; aici se afla si gradina zoologica a orasului. Lacul Jarun este foarte ocupat la sfarsit de saptamana, atunci cand vremea este frumoasa. Multe dintre cluburile de noapte si barurile orasului se afla in aceasta zona. Din Josip Jelacic Trg (piata principala) sa ia tramvaiul 11 sau 12 pentru a ajunge la Maksimir Parc si tramvaiul 5 sau 17 pentru a ajunge la Lacul Jarun.

Daca va aflati in Zagreb, pentru cel putin 72 de ore, ar trebui sa luati in considerare achizitionarea unui card Zagreb. Acest card ofera calatorii nelimitate la nivel local, pentru transport public din Zagreb.

Shopping in Zagreb

Zagreb este un oras cu bune oportunitati pentru cumparaturi, cu multe branduri locale si internationale in centrul orasului. Impatimitii de moda pot face cumparaturi de la magazine renumite, situate de-a lungul strazilor Ilica si Vlaška.

In Piata Dolac, deschisa de luni pana vineri, veti gasi tarabe ce ofera fructe, legume si flori, carne si produse lactate. Turistii care cauta suveniruri si cadouri la un pret rezonabil ar trebui sa mearga la tarabele cu produse artizanale din spatele sectiunii de fructe si legume.

Magazinul traditional principal din Zagreb este Nama; alte centre comerciale populare sunt Branimir Centar (strada Draškovićeva 51) si Centar Kaptol (strada Nova Ves 17).